Obnavlja se još jedan Dom zdravlja: Župan Marušić postavio ambiciozne ciljeve za dobrobit pacijenata

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Potpisivanjem ugovora vrijednog gotovo dva milijuna eura počela je energetska obnova zgrade grubišnopoljske ispostave Doma zdravlja koja bi trebala biti dovršena do kraja iduće godine.

Ugovor je sklopljen s tvrtkom Space, koja je bila najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabave. Projekt obnove obuhvaća postavljanje termofasade, zamjenu stolarije, modernizaciju sustava grijanja te ugradnju energetski učinkovite rasvjete. Ovi radovi će značajno unaprijediti uvjete rada za zaposlenike i poboljšati kvalitetu boravka za pacijente, uz smanjenje troškova energije i održavanja objekta.

Župan Marko Marušić, koji je prisustvovao potpisivanju, naglasio je kako je ovo jedan u nizu projekata energetske obnove zdravstvenih objekata na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Najavio je da sličan ugovor potpisan i za Dom zdravlja u Daruvaru, dok se očekuje i početak radova na ispostavama u Čazmi i Garešnici.

„Naš cilj je energetski obnoviti sve četiri ispostave Doma zdravlja u županiji, što će poboljšati uvjete rada i pružanja usluga građanima, poručio je župan Marušić dodavši da je u bjelovarskoj ispostavi taj posao već dovršen u ožujku ove godine.

Gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh izrazio je zadovoljstvo ovim projektom, ističući kako će obnova zgrade Doma zdravlja, među ostalim, poboljšati vizuru grada i doprinijeti urbanističkom razvoju.

Ugovorom je predviđena ušteda energije od čak 70 posto, što će omogućiti znatno smanjenje računa za grijanje i struju. Obnova će obuhvatiti cjelokupnu ovojnicu zgrade, zamjenu stolarije, izolaciju krova i zidova, kao i modernizaciju termotehničkog sustava, čime će se značajno poboljšati energetska učinkovitost objekta, poručili su izvođači radova.

Ova investicija, prema riječima župana Marušića, dio je šire strategije ulaganja u zdravstvenu infrastrukturu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Cilj je osigurati kvalitetne uvjete za rad medicinskog osoblja i pružanje zdravstvenih usluga, te kontinuirano ulagati u modernizaciju i obnovu zdravstvenih objekata, čime se doprinosi općem boljitku svih građana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!