Pomak s mrtve točke: Raspisan natječaj za obnovu male knjižnice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dječji odjel bjelovarske knjižnice je zbog konstrukcijske obnove još u travnju prošle godine iselio iz svoje zgrade i ušao u podstanarstvo u prostoru galerije Fotokluba Bjelovar i Zajednice tehničke kulture, te dijelom u matičnom objektu. Kada god je postavljeno pitanje kada će krenuti i cjelovita obnova, odgovor je bio “čeka se natječaj na državnoj razini”. Taj je natječaj sada i dočekan.

-Raspisan je natječaj za vaučere, mi smo tu knjižnicu obnavljali s vaučerima. Mi zadovoljavamo natječajne uvjete tako da je resorni odjel sa svim drugim bitnim elementima Gradske uprave dobio zadatak da nas u sljedeća tri tjedna prijavi na taj natječaj – kaže gradonačelnik Dario Hrebak.

Za konstrukcijsku obnovu takozvane male knjižnice Ministarstvo kulture je odobrilo oko 619 tisuća eura, a cjelovita obnova je veći financijski zalogaj.

-Procijenili smo da je to investicija od 1,5 milijuna eura, ali doista moramo prvo napraviti troškovnike. No, to ni nije mala kvadratura, svi mi kažemo “mala knjižnica”, ali ta “mala” knjižnica ima oko 700 kvadrata efektivnog prostora – napominje Hrebak.

Dobije li Grad zeleno svjetlo na natječaju resornog ministarstva i ako će sve ići po planu obnova male knjižnice će početi na proljeće sljedeće godine, dvije godine od konstrukcijske. Podstanarstvo će dakle trajati još neko vrijeme, ali stvari su se barem pokrenule s mrtve točke.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!