Ovog vikenda na Alfa radiju slušamo Beyonce i domaće urbane hitove

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vikend izdanje The Best ofa ponovno donosi dva nova i opet vrlo zanimljiva glazbena izdanja.

Subotnja emisija posvećena je jednoj od trenutačno najvećih glazbenih zvijezda na svijetu.
Pjevačica rođena u rujnu 1981. u Texasu u Houstonu još kao djevojčica pokazivala je veliko zanimanje za glazbu, a otvoreno je maštala i o tome da jednog dana postane velika zvijezda.
Je li joj uspjelo? Naravno.
Ona je Beyonce Knowles Carter, jedna od najuspješnijih, najtalentiranijih, a bome i najbogatijih pjevačica na svijetu.
Njen glazbeni put započeo je još ranih 90-ih kada se prijavljivala na razne dječje pjevačke showove na kojima je po defaultu osvajala sve moguće nagrade.
Njena majka Tina Knowels svojedobno je kroz smijeh ispričala kako je na jednom od natjecanja Beyonce, tada još mala djevojčica izjavila: ‘mama, daj idemo uzeti tu nagradu da možemo ići doma’.
Čini se da je još kao dijete imala vrlo jasno viziju svoje budućnosti jer Beyonce je već godinama sve ono o čemu je nekad davno maštala.
Nedjelja donosi druženje s velikim domaćim urbanim hitovima 2000. – ih.

Što su dvijetisućitih radili Jinxi, u kojoj su fazi svog stvaranja bili u tom periodu i zašto je njihovo tako uspješno glazbeno putovanje ispresijecano dugim pauzama od kojih su za neke govorili da su zauvijek?

Odgovore na ta pitanja donosimo ove nedjelje.
Uz to, posebno se prisjećamo i jednog velikog hita koji je stubokom promijenio domaću glazbenu produkciju te čitav koncept aranžmana u urbanoj glazbi uvevši sjajne inovacije u domaću diskografiju.
Ženski dvojac zvan Meritas pojavio se još u drugoj polovici 90-ih, međutim 2000. godina definitivno je bila jedna od najboljih (ako ne i najbolja) u njihovoj karijeri.
Trenutak u kojem prvi put slušam(o) ‘Budim se’ definitivno je jedan od najuzbudljivijih u domaćoj glazbenoj produkciji, a kao što jednom zgodom rekoše i same Meritasice: ‘pjesma Budim se postala je veća od nas’. I imale su pravo.
Spomenimo i da je prva polovica 2000. – ih donijela i jedan od najkvalitetnijih domaćih ženskih vokala – Natali Dizdar.
Natali je nakon sudjelovanja u jednom pjevačkom showu zasluženo došla u prvi plan. Doduše, bilo je tu i nadmudrivanja s pojedincima koji joj nisu predviđali svijetlu budućnost jer ‘nije dovoljno komercijalna’, no pokazalo se da su u krivu.
Natali Dizdar napravila je zaista respektabilnu karijeru, nije pristala na (nepotrebne) kompromise, a osvojila je i zavidan broj glazbenih nagrada.
I ovo je samo mali dio onoga što donosimo ovog vikenda, stoga ne propustite još jedno vikend druženje u glazbenoj emisiji The Best of urednice i voditeljice Dijane Čerčić Škreblin od 9h na 100,1 MHz.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!