Vodovod i kanalizacija svima: U Garešnici kreće najveći projekt u povijesti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA/HERCEGOVAC – Gradu Garešnici odobreno je financiranje najvećeg projekta u povijesti Grada. Radi se o projektu ‘Razvoj vodno komunalne infrastrukture naselja Garešnica i Hercegovac’ vrijednom gotovo 23 milijuna eura.

-Radi se o najvećem projektu u povijesti Grada Garešnice, na čijoj su prijavi sudjelovali djelatnici Grada Garešnice, Vode Garešnica i Poduzetničkog centra Garešnica – poručili su iz Grada.

Zadovoljan projektom je i načelnik općine Hercegovac, Boro Bašljan.

-Mi smo ugovore za izradu projektne dokumentacije aglomeracije Garešnica – Hercegovac potpisali još 2015. godine. S obzirom na kompleksnost i veliko područje, vrijeme izrade dokumentacije se oteglo – kaže načelnik općine Hercegovac Boro Bašljan.

Nakon izrade projektne dokumentacije, dugo se tražio izvor financiranja.

-Nakon toga se dugo tražio poziv, odnosno, izvor sredstava gdje bi mogli tih 20 i nešto milijuna eura osigurati – dodaje načelnik.

Osamdeset posto sredstava, nešto manje od 18 milijuna eura sufinancirano je iz Mehanizma za oporavak i otpornost, dok se dio dijeli između sudionika u projektu.

-Sredstva koja mi kao Općina moramo osigurati su oko pet milijuna eura, ali ona se dijeli između Hrvatskih voda, Grada Garešnice i Općine Hercegovac – zaključio je Bašljan.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!