Nakon stečaja nijedna banka nije htjela čuti za njih, a danas su lideri u svom području

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na zagrebačkom Jankomiru danas je svečano otvoreno novo centralno skladište Pevexa. Veličina je 15 tisuća kvadrata, a radi se o investiciji od 15 milijuna eura koja je isključivo njihova.

-Roba je dobrim dijelom domaća, ali imamo je i sa svih kontinenata. Mi smo trgovački lanac koji radi s gotovo cijelim svijetom. Poznato je da smo lideri u ovoj branši, istaknuo je to predsjednik uprave Krešimir Bubalo.

Trenutno imaju 29 centara, a uskoro otvaraju nove u Zaboku i Poreču, dok su za neke dodatne već izrađeni projekti.

-Brzo smo s našom strategijom definirali četrdesetak centara u Hrvatskoj, a planiramo napraviti iskorake i izvan Hrvatske, dodaje Bubalo.

Poznato je da je put Pevexa bio pun uspona i padova

-Mi kad smo ušli u kompaniju 2016. godine, imala je samo jedan objekt koji nije imao dozvolu.  Poznato je svima i da je firma 2009. godine bila devastirana. Zahvalio sam se i gospodinu Šketu koji je taj stečajni postupak odradio. No, dobavljači, banke i radnici su bili oštećeni. Tada nas ni banke nisu mogle pratiti, ali pokazali smo što možemo napraviti s našim vrijednim ljudima, ističe.

Svima su zahvalni što vjeruju u napredak, a imperativ im je da ostanu lideri. Danas su među 25 vodećih kompanija u Hrvatskoj. Zapošljavaju ljude koji su s prostora Hrvatske, nemaju stranaca, a Bubalo kaže da nastoje stalno dizati plaće i da su ponosni što razvijaju hrvatsko gospodarstvo.

-Ekološka osviještenost nam je isto tako bitna, zeleni smo i nastojimo takvi ostati uvijek, svi naši centri imaju solarne panele, a postavit ćemo ih i na centralno skladište, dodaje.

U skladište stane oko 17 tisuća paleta, a oko desetak milijuna eura vrijedi roba koja je trenutno unutra. Pevex ima oko 2500 zaposlenih, a planiraju otvoriti još nekoliko centara diljem Hrvatske. Zato i jesu lideri u svom području.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!