Dobre vijesti za daruvarske učenike i studente, počele prijave za stipendije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Daruvar raspisao je natječaj za dodjelu pet učeničkih i pet studentskih stipendija za školsku i akademsku godinu 2024./2025. Učenici koji steknu to pravo dobivat će 75 eura mjesečno, a studenti dvostruko više. Stipendije se isplaćuju deset mjeseci godišnje – za učenike od rujna do lipnja, a za studente od listopada do srpnja. Natječaj traje do 15. listopada 2024. godine.

Detaljna dokumentacija

Pravo na sudjelovanje u natječaju imaju učenici i studenti koji su državljani Republike Hrvatske, imaju prebivalište na području Grada Daruvara najmanje zadnjih pet godina, te ne primaju druge učeničke ili studentske stipendije ili kredite. Uz to, kandidat ne smije ponavljati razred ili godinu studija, osim iz opravdanih zdravstvenih razloga.

Prijava na natječaj zahtijeva dostavu detaljne dokumentacije. Učenici trebaju priložiti potvrdu o upisu u tekuću školsku godinu, dok studenti moraju dostaviti potvrdu o upisu na redovni prijediplomski ili diplomski studij. Osim toga, svi kandidati moraju priložiti preslike svjedodžbi ili službeni prijepis ocjena za zadnje dvije godine školovanja, osobnu iskaznicu te potvrdu o prebivalištu.

Primanja članova kućanstva

Kandidati su dužni priložiti dokaze o mjesečnim primanjima članova kućanstva za prethodna tri mjeseca te potvrdu Porezne uprave o prihodima za 2023. godinu. Također je potrebno dostaviti izjavu o broju članova kućanstva i potvrdu da su plaćene sve dospjele obaveze prema Gradu Daruvaru.

Povjerenstvo će dodatno vrednovati kandidature na temelju izvanškolskih aktivnosti, znanstvenih, stručnih i umjetničkih postignuća tijekom školovanja, kao i statusa invalidnosti, samohranog roditeljstva ili sudjelovanja u programima međunarodne mobilnosti. Volonterski angažman također donosi dodatne bodove, a kandidati mogu priložiti volontersku knjižicu ili odgovarajuću potvrdu.

Nepotpune ili nepravodobno dostavljene prijave neće se razmatrati, a kandidati će o rezultatima natječaja biti obaviješteni u roku od 30 dana nakon zaključenja natječaja. Rezultati će biti objavljeni na službenoj web stranici Grada Daruvara i na oglasnoj ploči gradske uprave.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!