Vrijeđala policiju u Bjelovaru pa opako ‘dobila po džepu’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Općinski sud u Bjelovaru izrekao je novčanu kaznu od čak šest tisuća eura 46-godišnjoj ženi iz Slavonskog Broda zbog narušavanja javnog reda i mira te vrijeđanja policijskih službenika. Incident se dogodio 27. lipnja 2024. na Trgu kralja Tomislava u Bjelovaru, kada je žena, prvo vikanjem i galamom, ometala prolaznike, a potom je uvrijedila policajce na dužnosti.

Psovala policiju

Prema sudskoj presudi, žena je vikala u centru grada, čime je uznemirila građane. Kada su joj policijski službenici pristupili, počela je glasno vrijeđati policajku i njene kolege, koristeći pogrdne riječi, uključujući: „Jebem vam mater!“ i „Šta ćeš ti, balavica jedna!“. Time je prekršila Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policijska postaja Bjelovar podnijela je optužni prijedlog protiv žene, a ona je ubrzo nakon incidenta privedena. Na sudu je priznala krivnju, istaknuvši da je toga dana bila pod velikim stresom, no potvrdila je da su svi navodi optužnog prijedloga točni. Sud je uzeo u obzir njeno priznanje, ali i činjenicu da je ranije više puta kažnjavana zbog sličnih prekršaja.

Policijska ‘poznanica’

U 2023. godini, žena je bila novčano kažnjena tri puta zbog narušavanja javnog reda i mira, s kaznama koje su iznosile od 300 do 400 eura. U lipnju 2024. bila je osuđena i na 30 dana zatvora zbog sličnih prekršaja. S obzirom na njenu upornost u ponavljanju prekršaja, sud je odlučio izreći visoku kaznu, kako bi se ostvarila svrha kažnjavanja i spriječilo ponavljanje takvog ponašanja.

Sud je okrivljenoj izrekao dvije novčane kazne: 2.000 eura za narušavanje javnog reda i mira (članak 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira) te 4.000 eura za vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika (članak 17. istog zakona). Ukupna kazna iznosi 6.000 eura, ali joj je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, od 27. lipnja 2024. do 28. lipnja 2024., što iznosi 79,64 eura. Preostali iznos kazne, 5.920,36 eura, mora platiti u roku od 90 dana.

Presuda je nepravomoćna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!