Počinje najveća obnova voznog parka u povijesti Zavoda za hitnu medicinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija pokrenula je najveći ciklus obnove voznog parka hitne pomoći u svojoj povijesti. Naime, članovi Županijske skupštine ovog utorka odlučivat će o kreditnom zaduženju Zavoda za hitnu medicinu u visini od gotovo 1,9 milijuna eura za kupnju pet vozila hitne pomoći, deset vozila sanitetskog prijevoza i još jedno vozilo sanitetskog prijevoza s rampom.

Javni natječaj za odabir najpovoljnijeg ponuditelja je u tijeku.

Vozila hitne pomoći trebaju biti opremljena motorom snage najmanje 130 kW, ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa, te sustavima ABS, ESP, klima uređajem i sustavom za kisik. Sanitetska vozila dolaze s motorom od minimalno 103 kW, GPS-om, zvučnom i svjetlosnom signalizacijom, te klimom za vozača i bolesnički prostor. Vozilo s rampom za osobe s invaliditetom ima ugrađenu elektro-hidrauličku rampu nosivosti 350 kg, sigurnosne pojaseve i prilagođen prostor za kolica.

Vozila će biti nabavljena zbog dotrajalosti postojećeg voznog parka, a ukupna procijenjena vrijednost nabave iznosi 1,812.500 eura s PDV-om. Kredit će biti realiziran preko Erste&Steiermärkische banke uz fiksnu kamatnu stopu od 3,45 posto godišnje i otplatu na pet godina. Sredstva će biti vraćana kvartalno iz decentraliziranih sredstava za zdravstvene ustanove. Također, ravnatelj Zavoda ima ovlasti potpisati sve potrebne dokumente i zadužnice kako bi se kredit realizirao, stoji u materijalima za Skupštinu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!