Javni poziv za udruge ove godine vrijedan je 11 tisuća eura, programe prijavilo njih 13

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas su s predstavnicima gradskih udruga potpisani Ugovori o financiranju programa, vezanih za prijavu na Javni poziv putem kojeg su im odobrena financijska sredstva Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara. Godine 2017., kultura je gradski proračun koštala 1,7 milijuna eura, da bi u posljednjih pet godina taj iznos porastao za čak sto posto. Tako je u prošloj godini, u svrhu kulture iz gradskog proračuna izdvojeno 3,7 milijuna eura.

Značajni događaji

– Bjelovarske udruge aktivno sudjeluju u svim gradskim događanjima, dio su brojnih manifestacija čime obogaćuju sadržaj te građanima, odnosno posjetiteljima omogućuju jedinstven događaj. Kultura je sastavni dio svakog grada, sredine i zajednice. Ukoliko želimo biti grad, tada kultura mora biti na nivou i u nju moramo kontinuirano ulagati. Iznos za kulturu smo podigli, a povećavat ćemo ga i dalje, rekao je zamjenik Brajdić, podsjetivši kako se Bjelovar itekako može ponositi kulturnim događanjima, poput su Dokuarta, Večeri nacionalnih manjina, BOK festa, Bjelovarskog kulturnog ljeta, Jazzice, Božićnog gala koncerta, Komedija festa, Tjedna udaraljkaša, Terezijane, Adventa i drugih.

Sve više novca

Zajednica u kulturi Grada Bjelovara je 2017. godine za raspisivanje Javnog poziva na raspolaganju imala šest tisuća eura, a 2023. deset tisuća eura.

– Vrijednost poziva ove godine iznosi 11 tisuća eura i na natječaj se javilo 13 udruga, s ukupno 27 programa. Sve udruge su aktivne i redovito se uključuju u razna bjelovarska kulturna zbivanja, a isto tako provode i svoje zasebne programe čime je bjelovarska kultura sve bogatija i sadržajnija, rekao je Boris Abramović, predsjednik Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara, dodavši kako zajednica broji 18 aktivnih udruga.

Bjelovarske udruge su na ovaj javni poziv prijavljivale dva do tri programa. Najniži odobreni iznos je 300 eura, a najveći 500 eura. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!