[FOTO] Sara Birač, Matej Grgić i Laura Furstein u Bjelovar donijeli čak četiri zlatne medalje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Protekle subote u Zagrebu, u organizaciji Športskog plesnog kluba OPTIMUS, održan je nacionalni bodovni turnir. Turnir je obuhvaćao plesno natjecanje u standardnim i latinsko – američkim plesovima. Sudjelovalo je 230 natjecatelja, a među njima i članovi Športskog plesnog kluba  „H-8” koji su se doma vratili s četiri zlatne medalje.

– Ovo natjecanje je realna slika u odnosu na konkurenciju. Kad te sudi pet sudaca, nijanse nekada presuđuju. Ne mora biti da onaj koji je osvojio osmo ili deveto mjesto nije dovoljno dobar za četvrto, ali samo se jednom plesaču može dati određena ocjena. Kod svih koji se plasiraju od četvrtog mjesta pa na niže nijanse su u pitanju – istaknuo je predsjednik ŠPK „H-8” Dragutin Hubak.

Članovi i članice ŠPK “H-8” ostvarili su izvanredan uspjeh osvojivši četiri prva mjesta i četiri zlatne medalje. Sara Birač briljirala je u obje plesne discipline u kategoriji “starija mladež C”, dok su najmlađi plesni par Matej Grgić i Laura Furstein također dominirali, osvojivši prva mjesta i zlatne medalje u obje discipline.

Jelena i Lana Ivanika, Marta Novaković te Sara Haistor postigle su zapažene rezultate u obje plesne discipline, natječući se u vrlo jakoj konkurenciji. Iako su pokazale izvanredne nastupe, konkurencija je bila iznimno jaka te su im nedostajali detalji za viši plasman.

Plesni klub „H-8” trenutno broji 30-ak članova od kojih su većina djeca i mladež te se ovim putem pozivaju svi zainteresirani da se priključe klubu u novoj sezoni u plesnu školu društvenih, standardnih i latinsko američkih plesova, u početnu hip hop i dance jazz radionicu, kao i u Bjelovarske mažoretkinje.

Sljedeće natjecanje održat će se u Varaždinu te će imati također nacionalni karakter.

Foto: Ustupio Dragutin Hubak


PODIJELI S PRIJATELJIMA!