Franciškovo u Lipiku donosi raznolik program za sve generacije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Lipik ove godine organizira niz aktivnosti u sklopu proslave Dana grada i manifestacije “Franciškovo u Lipiku 2024.”, koja će se održavati tijekom rujna i listopada. Događaji će obuhvatiti sportske, kulturne i edukativne aktivnosti, prilagođene svim dobnim skupinama, te će privući veliki broj posjetitelja.

Sportska i kulturno-umjetnička događanja

Manifestacija je započela 31. kolovoza turnirom u boćanju i kampom za mlade radioamatere, a nastavlja se Tjednom otvorenih vrata u Konjičkom klubu “Diamant” te obilježavanjem Svjetskog dana fizikalne terapije, koji će se održati 7. rujna u Toplicama Lipik.

Za ljubitelje likovne umjetnosti, 16. i 17. rujna održat će se radionica “Frankova bajka” u organizaciji Dječjeg vrtića “Kockica”. Oni koji preferiraju motorističke manifestacije moći će uživati u tradicionalnom defileu članova Moto kluba Iohannites 21. rujna, dok će vikend biti rezerviran za još jedan turnir u boćanju, ovaj put u organizaciji Talijanske unije.

Posljednji tjedan rujna donosi nastavak bogatog programa, uključujući dječju biciklističku utrku 25. rujna i radionicu “Mnogo kultura – jedna priča”, koja će se održati 26. rujna u Multikulturalnom centru. Dva dana kasnije održat će se Dan kulture nacionalnih manjina Lipika, s nastupima manjinskih udruga u restoranu Bazeni Lipik.

U sklopu manifestacije “Dani Ivana Franka”, 29. rujna održat će se izložba slika djece iz vrtića te kulturno-umjetnički program.

Ajvar fest i Fišijada

Posebna pažnja posvećena je tradicionalnim jesenskim manifestacijama poput Ajvar festa, koji će se održati 5. listopada. Na ovom događaju posjetitelji će moći uživati u raznim vrstama ajvara i lokalnim delicijama, a sve će započeti slavonskim doručkom. Istoga dana održat će se i Fišijada, koja je postala nezaobilazni dio jesenskih događanja u Lipiku, s naglaskom na riblje specijalitete.

Vrhunac proslave – koncerti Halida Bešlića i Hiljsona Mandele

Vrhunac manifestacije “Franciškovo u Lipiku 2024.” predstavljaju dva velika koncerta na Bazenima Lipik. Prvi koncert održat će se 4. listopada u 20 sati, kada će publiku zabavljati Hiljson Mandela, poznat po specifičnom glazbenom stilu. Dan kasnije, nakon tradicionalne Fišijade i Ajvar festa, 5. listopada u 20 sati, na istom će mjestu nastupiti legenda glazbene scene, Halid Bešlić, čiji su koncerti uvijek pravi glazbeni spektakl.

Oba koncerta održat će se povodom Dana grada, a ulaz za sve posjetitelje bit će besplatan, što će zasigurno privući veliki broj obožavatelja oba izvođača. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!