Žena oslobođena optužbe za obiteljsko nasilje prema suprugu invalidu: Evo ti moje krvi, napij se!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Općinski sud u Garešnici oslobodio je 50-godišnju ženu optužbi za psihičko i ekonomsko nasilje nad suprugom, osobom s invaliditetom. Incident se dogodio 13. veljače 2024. u dvorištu njihove kuće, kada je suprug, uz pomoć rođaka, nenajavljeno stigao iz doma za njegu, gdje je boravio nakon moždanog udara.

Prema optužnici, žena je zaključala ulazna vrata i odbila pustiti supruga i njegovog rođaka u kuću. Nakon nekoliko minuta, otvorila je vrata držeći kuhinjski nožić, prislonila ga na svoje zapešće i izjavila: “Evo ti moje krvi, napij se.”

Uloga rođaka

Suprug je, u strahu da bi si mogla nauditi, pozvao policiju. Tužiteljstvo je teretilo ženu za psihičko i ekonomsko nasilje, tvrdeći da prethodno suprugu nije pružila adekvatnu njegu.

Okrivljena je izjavila da nije kriva, te da je bila iznenađena njegovim povratkom jer nije mogla pružiti adekvatnu njegu. Ona i djeca odlučili su supruga smjestiti u dom kako bi dobio potrebnu skrb, jer je nakon moždanog udara bio nesposoban za samostalni život.

Rođak ga je, bez njihovog znanja i suglasnosti, izvukao iz doma, što je izazvalo njezinu reakciju.

Sud je prihvatio njenu obranu, uzevši u obzir i njeno zdravstveno stanje, te zaključio da nije počinila prekršaj. Suprug sada živi kod svoje sestre, a u međuvremenu se rastavio s okrivljenicom.

Troškovi postupka padaju na teret proračunskih sredstava suda.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!