Utrka Terry Fox održava se u petak, kupnjom majica i trčanjem podržite rad Lige protiv raka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U petak 20. rujna, s početkom u 12,00 sati, ispred zgrade Croatia osiguranja startat će tradicionalna humanitarna utrka „Trčanjem protiv raka”, koju već dugi niz godina organizira Liga protiv raka Bjelovarsko – bilogorske županije.

Podsjećamo kako je utrku započeo Terry Fox koji je obolio od karcinoma desne noge, sa svega 18 godina starosti. Tri godine kasnije, točnije 1980., želeći prikupiti sredstva za liječenje drugih bolesnika, Terry se na jednoj umjetnoj nozi uputio na utrku po Kanadi. Njegov osobni maraton, u kojem je trčao po 42 kilometara na dan, kroz razne kanadske provincije, inspirirao je i stekao naklonost brojnih Kanađana. Nakon što je trčao 143 dana te istrčao ukupno 5 373 kilometara, Fox je bio prisiljen prekinuti maraton. Karcinom se nažalost proširio i mladić vrijedan divljenja nažalost je preminuo u dobi od 22 godine.

Kupnjom majice po cijeni od pet eura, sudionici utrke pomažu rad lige, odnosno nabavu medicinske opreme za bjelovarsku Opću bolnicu dr. Anđelko Višić te provedbu aktivnosti prevencije i ranog otkrivanja zloćudnih bolesti.

Program će u petak početi nastupom članova Plesnog kluba H-8, odnosno prezentacijom rada s djecom predškolske i školske dobi, u cilju razvoja motorike i uvođenja djece u svijet plesa i sporta.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!