Na četiri lokacije, Stolnoteniski klub Bjelovar provodi besplatan program za učenike nižih razreda

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Početkom rujna, Stolnoteniski klub Bjelovar krenuo je s provedbom stolnoteniskog projekta „Svi su jednaki”, koji za cilj ima omasoviti i popularizirati stolni tenis na nivou Bjelovarsko – bilogorske županije. Voditelji projekta su licencirani treneri, Karlo Mateša i Dejan Vukman.

Mladi naraštaji 

– Aktivnosti održavamo na četiri lokacije, u I. OŠ Bjelovar, IV. OŠ Bjelovar, OŠ Štefanje i u našoj stolnoteniskoj dvorani na Matoševom trgu. Projekt „Svi su jednaki” najviše je usmjeren na djecu od prvog do četvrtog razreda, ali su dobrodošli i stariji. U školama treninge održavamo utorkom i srijedom od 13,00 do 14,00 sati, u trajanju sat vremena, a u dvorani utorkom, četvrtkom i petkom od 18,00 do 19,30 sati. Želja nam je djeci što je bolje moguće približiti stolni tenis, njegove osobine, korisnost i atraktivnost. Oni koji imaju ambicija za redovito treniranje, moći će se učlaniti u Stolnoteniski klub Bjelovar, pojašnjava trener Vukman, dodavši da projekt „Svi su jednaki” traje cijelu školsku godinu i za sve sudionike je u potpunosti besplatan.

Kao i u svakom klubu, osvježenje mladim snagama potrebno je i Stolnoteniskom klubu Bjelovar.

– Trenutni igrači su došli do određene razine i zaista se nadam da će nam spomenuti projekt iznjedriti nove članove. Stolni tenis je izuzetan sport, obuhvaća razvoj psiho motoričkih vještina, sadrži velik broj rotacija. Često kažemo kako je stolni tenis pola šah, a pola sport, jer igrač u svakom trenutku mora jako puno razmišljati. Dokazano je da djeca koja se intenzivnije bave stolnim tenisom, u školi ostvaruju bolje rezultate, lakše uče i pamte, brži su, dodaje Vukman.

Kreće sezona 

Dodajmo kako u subotu 21. rujna, s natjecanjem startaju stolnotenisačice u sklopu I. Hrvatske stolnoteniske lige i to protiv uvijek neugodne Koprivnice. Susret je na rasporedu u 11,00 sati u bjelovarskoj stolnoteniskoj dvorani. Prošlu sezonu djevojke su završile na odličnom drugom mjestu, a ni ove sezone ambicije nisu puno manje. Široki roster igračica nagovještava da će se i ove sezone gledati uzbudljivi susreti te da će stolnotenisačice iz STK Bjelovar ostvariti zacrtani cilj. Nedjelja 22. rujan, rezerviran je za muške snage koje igraju u sklopu II. Hrvatske lige. U prvom kolu Bjelovarčani su domaćini STK-u Kamenitovac iz Velikog Trojstva, a susret počinje u 10,00 sati.

Sezona turnira započinje 28. i 29.rujna 14. Kupom grada Bjelovara koji se održava u sklopu proslave Dana Grada. Stolnoteniski klub Bjelovar je za organizaciju svake godine pohvaljen i od strane Hrvatskog stolnoteniskog saveza, a pokazatelj tome je da svake godine dolazi oko 400 djece iz cijele Hrvatske. U tom periodu, Klara Končar iz STK Bjelovar, dobila je poziv za kadetsku reprezentacije po A programu ETTU serije Europskih turnira, koji se održava od 24. do 29. rujna u Nišu.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!