„Veliki i mali – ajmo u kazalište“: U Veliki Grđevac stižu predstave profesionalnih kazališta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županije sustavno ulaže u gospodarstvo, poljoprivredu, školstvo, zdravstvo pa isto tako i u kulturu. Kulturni centar Mato Lovrak pokrenuo je jedan hvale vrijedan projekt pod nazivom „Veliki i mali – ajmo u kazalište“ kojim se u Veliki Grđevac od 19. rujna do 3. listopada dovode predstave profesionalnih kazališta usmjerene odraslima, a isto tako i djeci.

– Do kraja ove godine u društvenom domu u Velikom Grđevcu bit će izvedene tri kazališne predstave za odrasle i dvije kazališne predstave za djecu. Za ove predstave ulaz je besplatan. Prva predstava je sutra s početkom u 20:00 sati – uvodno je istaknuo župan Marko Marušić.

Cilj ovog projekta je što većem broju stanovnika Općine Veliki Grđevac i stanovnicima okolnih općina približiti kazališnu umjetnost.

– Ovo je samo jedan od nastavaka ulaganja u KUC „Mato Lovrak”, moram napomenuti da smo mi tamo izgradili i poučnu stazu, a u planu imamo rekonstrukciju mlina. Također, naveliko radimo na Kukavici što se tiče obnove i izgradnje igrališta – nadodao je župan.

Najveći promotor kulture u ruralnim krajevima upravo su ove kazališne predstave, odnosno dovođenje profesionalnog kazališta u općine.

– Ovaj projekt je zanimljiva gesta prema našim mještanima. Općina Veliki Grđevac već dugi niz godina kroz Lovrakove dane kulture, koje se provode u organizaciji osnovne škole, organizira predstave amaterskih kazališta iz naše okolice. Ovo je jedna druga dimenzija, profesionalno kazalište osigurano je našim mještanima za besplatnu ulaznicu te vjerujem da ćemo imati i problem s mjestima jer očekuje se velik odaziv – kazao je načelnik općine Veliki Grđevac Tomislav Pavlečić te nadodao kako ljudi iz Velikog Grđevca vole kazalište što se je vidjelo kroz odaziv na prijašnje amaterske predstave.

Sam naziv projekta svojevrstan je poziv svim dobnim skupinama na sudjelovanje na ovim predstavama.

– Ove godine išli smo s brojem predstava koje mi možemo izorganizirati i provesti prema našim kapacitetima. Prva predstava je na rasporedu sutra, Kazalište Lectirum: Hotel Nostalgija. U predstavi glume naši poznati glumci poput Ksenije Pajić, Natalije Đorđević, Zijada Gračića i Mladena Čuture, a režiju potpisuje Lira Keflin. Komično, zanimljivo i kritički ovi glumci publici predstavljaju životnu zbilju nad kojom se svatko može zamisliti, ali i nasmijati – kazala je ravnateljica KUC-a Zvjezdana Galkowski.

Ostale dane planirane su još četiri predstave. 26. rujna moći ćete pogledati predstave Teatara Gavran Mudra Sova i lukava lisica te predstavu Na kavici u podne. Četvrtak 3. listopada rezerviran je za predstavu Dječjeg kazališta Dubrava pod nazivom Nježni sport te predstavu Kazališta Moruzgva pod nazivom Ništa im neće bit.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!