Rođen i odrastao u New Yorku, zablistao u bilogorskoj metropoli: Filmska životna priča golgetera Samida Akannija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ne događa se često da nogometaš rođen u New Yorku, metropoli svijeta, svoju nogometnu karijeru započne u Bjelovaru, metropoli Bilogore. No, upravo se to dogodilo sa Samidom Akannijem, novopečenim napadačem NK Bjelovara o kojemu s razlogom bruji čitav grad.

Samid nogomet igra od malih nogu, a tijekom studiranja igrao je za St. Francis Brooklyn, gdje je 2021. godine sudjelovao u osam utakmica i odigrao 194 minute. Zabilježio je šest udaraca, od kojih su dva išla u okvir gola, a protiv UMass Lowella ostvario je tri udarca, najviše u sezoni. Protiv LIU-a igrao je 47 minuta, što mu je bila najveća minutaža te godine. Da je riječ o iznimnom talentu, potvrdilo se već tada.

Bio je jedan od 15 najboljih strijelaca u povijesti New York City Public School Athletic League; a još s deset godina pozvan je na trening u Akademiju Bernarda Diomèdea u Francuskoj.

Igrao je i za dva slovenska kluba u njihovoj trećoj ligi, ali bez pretjerivanja se može reći da je svoj prvi pravi nastup odradio u dresu Nogometnog kluba Bjelovar.

O tomu koliko je talentiran, ali i koliko je zablistao u Bjelovaru, svjedoči i podatak da se nakon četiri kola SuperSport Druge nogometne lige popeo na vrh liste najboljih strijelaca lige.

Svoje mjesto na vrhu Akanni je zaslužio nakon postignutih osam golova, dva gola više od prvog sljedećeg, Marka Žuljevića.

Samid Eniafe Oluwatimilehin Akanni, 21-godišnjak rođen u New Yorku i diplomirani kineziolog, ima sportsku krv u venama – njegov otac je nigerijski reprezentativac koji je igrao za Howard University i osvojio broncu s Nigerijom na Svjetskom prvenstvu mladih 1985. godine.

Iako u dresu NK Bjelovara igra samo mjesec dana, njegov učinak je fenomenalan. Samid u prosjeku mrežu suparnika trese dvaput u tjedan dana i neosporno je riječ o fantastičnom talentu.

Foto: ustupio Bjelovarac.hr


PODIJELI S PRIJATELJIMA!