KTŠ Bjelovar uvodi fakultativni predmet: “Umjetna inteligencija: od koncepta do primjene”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Razvoj digitalnih kompetencija i osposobljavanja učenika za praktičan i kreativan rad s tehnologijama u nastajanju te osnaživanje i razvoj kompetencija potrebnih za razumijevanje umjetne inteligencije, njezine primjene u svakodnevnom životu i utjecaja na ljudske živote te etičkih aspekata njezine primjene, glavni su ciljevi uvođenja fakultativnog predmeta o umjetnoj inteligenciji u Komercijalnoj i trgovačkoj školi Bjelovar.

Škola se tako uključila u CARNET-ov projekt BrAIn – Podrška primjeni digitalnih tehnologija u obrazovanju, u sklopu koje je izrađen kurikulum fakultativnog predmeta „Umjetna inteligencija: od koncepta do primjene”. Predmet je namijenjen planiranju i poučavanju digitalnih kompetencija i osposobljavanja učenika viših razreda osnovnih i srednjih škola.

Što će se učiti?

Nastava će obuhvaćati suradnju na radionicama u kojima će se učenici učiti koristiti alatima temeljenim na umjetnoj inteligenciji, koji mogu pomoći u učenju i aktivnostima iz svakodnevnog života, zatim stvaranje jedinstvenih digitalnih sadržaja uz pomoć umjetne inteligencije, kritičko promišljanje o utjecaju umjetne inteligencije na društveni i osobni razvoj, razvoj vještina i znanja o pravilnim ponašanjima u digitalnom okruženju te sigurnosti na internetu, i na koncu, učenje o umjetnoj inteligenciji i tehnologiji u nastajanju.

Dodajmo da je fakultativni predmet u ovoj školskoj godini namijenjen učenicima drugih razreda, a održava se jednom tjedno, s ukupno 35 sati godišnje. Kada se prijave, učenici će biti obvezni pohađati nastavu i na kraju godine će dobiti zaključnu ocjenu. Predmet „Umjetna inteligencija: od koncepta do primjene”, u ovoj godini će predavati profesorica Nikolina Marinić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!