Vratio se nakon četiri godine pečalbe i ostao bez vozačke. Presudio mu je odlazak na ribnjak.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Općinski sud u Bjelovaru, Stalna služba u Garešnici, izrekao je osuđujuću presudu 32-godišnjem vozaču zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Vozač je 30. ožujka 2024. godine u Ulici Matije Gupca u Garešnici upravljao osobnim vozilom marke Škoda s koncentracijom alkohola u krvi od 1,90 g/kg.

Sutkinja je donijela presudu kojom se okrivljeniku izriče novčana kazna od 100 eura, no kazna je smanjena za dva dana koje je proveo u pritvoru, pa sada iznosi 92,36 eura. Uz to, izrečena mu je i tromjesečna zabrana upravljanja vozilima “B” kategorije.

Išao po piće

Prilikom izricanja presude, sud je uzeo u obzir priznanje okrivljenika i njegovo iskazano kajanje, što je smatrano olakotnom okolnošću. Okrivljenik je priznao prekršaj te je u svojoj obrani naveo da se vratio u Hrvatsku nakon četiri godine rada u inozemstvu te se kobnog dana družio s prijateljima na ribnjaku u Garešnici. Prijatelji su ga zamolili da ode po piće, što je učinio, ali ga je policija zaustavila zbog upravljanja pod utjecajem alkohola.

Vozač je zamolio sud za ublažavanje kazne, ističući da je u lošoj materijalnoj situaciji, da plaća najam kuće te da uzdržava maloljetno dijete. Uz novčanu kaznu, morat će podmiriti i troškove prekršajnog postupka.

Sud je naglasio da je cilj izrečene kazne, uz novčanu kaznu i zabranu upravljanja vozilom, djelovati preventivno kako bi se okrivljeniku onemogućilo ponavljanje prekršaja te ga se potaknulo na odgovornije ponašanje u prometu.

Ako kazna ne bude plaćena u roku od 60 dana, ista će se naplatiti prisilno ili zamijeniti radom za opće dobro ili kaznom zatvora.

Presuda još nije pravomoćna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!