U tijeku je 19. Daruvarska MASKA – evo što nas očekuje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U tijeku je Daruvarska MASKA, točnije 19. izdanje MAlog Sajama KAzališta. Manifestaciju organizira Pučko otvoreno učilište, a prva predstava počela je danas u 10:00 sati. Kroz tjedan posjetitelje očekuje mnoštvo zanimljivih predstava i radionica. Predstave se održavaju u daruvarskoj kino dvorani i na središnjem gradskom trgu, a ukupno će biti izvedeno 10 predstava.

– Ove godine donosimo bogat i raznolik program, od predstava za vrtićance pa sve do predstava koje mogu gledati i odrasli. Samim tim kroz program pokriven je sav uzrast i različite kazališne poetike uključujući i lutkarske predstave, živo kazalište te scenske performanse. Cijena za svaku predstavu u dvorani je simbolična, tri eura, dok su predstave na otvorenom besplatne – istaknuo je Vladan Ivković, umjetnički voditelj MASKE te nadodao kako je primarni cilj festivala odgajanje onih najmlađih.

Festival svake godine privlači veliki broj posjetitelja, što se pokazalo i prvog dana ovogodišnjeg izdanja.

– Na predstavi Generacija XYZ svjedočili smo prepunoj dvorani tako da smo morali postaviti i pomoćna sjedišta. Moram napomenuti kako festival posjećuju škole i vrtići, ne samo iz grada, već i iz okolice – kazao je Ivković.

Publika uvijek reagira pozitivno, što se vidi iz komentara i upita odgajatelja, učitelja, ravnatelja škola i drugih.

– Nakon predstava djecu se može čuti po gradu kako citiraju neke replike iz predstava ili pjevaju pjesme koje su bile na tim predstavama. Osim gledanja predstave nama je vrlo važno da djeca znaju potražiti predstavu, dobiti ulaznicu ili potražiti svoje mjesto. Sve su to stvari koje vrijede i koje treba njegovati – zaključuje Ivković.

Ove godine glumačke postave, odnosno trupe dolaze i raznih dijelova Hrvatske, uključujući Slavonski Brod, Zagreb, Osijek, Čakovec te Bjelovar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!