Prilika za razvoj djece: U tijeku upisi u sportske klubove

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jesenski period donosi priliku za upise u razne aktivnosti, što ga čini najaktivnijim razdobljem u godini za odabir sportskih programa. Bavljenje sportom ključno je za cjelokupni razvoj djeteta jer potiče fizičko zdravlje i mentalne sposobnosti. Predsjednik Atletskog kluba Bjelovar Nikola Kovaček, istaknuo je da su upisi otvoreni te pojasnio što će polaznici učiti.

-Upisati se možete pozivom trenerima kluba ili meni kao predsjedniku. Najmlađi članovi mogu očekivati osnovne elemente gimnastike, različite oblike puzanja, trčanja i kretanja. S vremenom i uz trud i rad u klubu, fokusiramo se na razvoj snage, izdržljivosti te tehnike pojedinih disciplina. Cilj nam je višestrani motorički razvoj kompletnog mladog bića.

Za sve koji se žele okušati u borilačkim vještinama, trener Taekwondo kluba Fox Vanja Selak, istaknuo je da su upisi počeli te da zainteresirani mogu sudjelovati u probnim treninzima prije nego što donesu konačnu odluku o upisu.

-Upisi u Taekwondo klub Fox počeli su početkom rujna. Možete se prijaviti svakim radnim danom u našoj dvorani od 16:00 sati ili za vrijeme treninga. Za upis nije potrebno ništa posebno, važno je da dijete dođe, pokaže volju za treningom i odradi jedan ili dva probna treninga. Nakon toga kreću upisi.

U Bjelovaru postoji širok izbor sportskih klubova za djecu, a stručnjaci preporučuju da se s treninzima započne od najranije dobi, posebno kroz bazične sportove.

-Postoji solidan broj klubova u koje roditelji mogu upisati svoju djecu. Tu bih svakako izdvojio sportsku akademiju Mali olimpijac, koja već dugi niz godina djeluje na našem području. Oni upisuju djecu od 4. godine pa nadalje, ako se ne varam. Treba spomenuti i bazične sportove poput atletike, gimnastike i plivanja, koji također primaju vrlo mladu djecu. Tu su i momčadski sportovi, izbor je zaista širok. Stvar je izbora djece i njihovih roditelja. Najbolje je da djeca prvo steknu neke osnove, kao što su trčanje, padanje, kolut i slično. Iz tog razloga, ali i prema mišljenju kineziologa, najbolje je krenuti s bazičnim sportovima – istaknuo je Nikola Kovaček ujedno i glavni tajnik Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

Sada je idealno vrijeme za pronalazak sporta koji će najbolje odgovarati djetetu, pri čemu su volja i želja ključni za uspjeh i pozitivno iskustvo u svakom sportu.

(foto: facebook profil AK Bjelovar, Taekwondo klub FOX)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!