Oslobođen Bjelovarčanin (47) optužen za obiteljsko nasilje nad partnericom: U dobrim su si odnosima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Općinski sud u Bjelovaru donio je oslobađajuću presudu za 47-godišnjeg Bjelovarčanina, koji je bio optužen za fizički napad i verbalno zlostavljanje svoje 47-godišnje partnerice u svibnju ove godine. Prema optužbi, on je navodno u kući partnerice u mjestu u okolici Bjelovara fizički nasrnuo na nju i vrijeđao je u prisutnosti njezina maloljetnog djeteta.

Međutim, tijekom suđenja, ona je povukla svoje ranije tvrdnje izrečene policiji te izjavila da nije bilo fizičkog napada niti uvreda, već da su se samo posvađali. Također, svjedok incidenta, maloljetni sin oštećene, potvrdio je na sudu da nije došlo do fizičkog sukoba i da je lažno prijavio majčinu verziju događaja zbog osobnih problema.

Nema dovoljno dokaza

Sud je ocijenio kako nema dovoljno čvrstih dokaza koji bi potvrdili optužbe iznesene protiv 47-godišnjeg Bjelovarčanina. Iskazi svjedoka i oštećene bili su kontradiktorni, a sud nije mogao nedvojbeno utvrditi da je optuženik počinio prekršaj koji mu se stavlja na teret. Osim toga, utvrđeno je da nije bilo svjedoka osim oštećene i njezina sina, a njihovi su iskazi dovedeni u pitanje.

S obzirom na nedostatak dokaza i povlačenje ključnog svjedočenja oštećene, sud je donio odluku da oslobodi 47-godišnjeg Bjelovarčanina svih optužbi. Odluka također oslobađa optuženog od plaćanja troškova prekršajnog postupka, koji će biti pokriveni iz državnog proračuna.

Sud nije prihvatio prijedlog tužitelja da se optuženiku izrekne mjera zabrane približavanja oštećenoj, jer je utvrđeno da je par ostao u dobrim odnosima te da između njih više nema sukoba.

Presuda je nepravomoćna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!