Epilog spektakularnog privođenja u Hrgovljanima: Mile je bježao preko tavana, a od susjeda je zatražio nemoguće.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Općinski sud u Bjelovaru izrekao je Milu Obradoviću novčanu kaznu od 500 eura zbog nezakonitog posjedovanja pištolja marke „Browning“ kalibra 7,65 mm. Epilog je to incidenta u Hrgovljanima kada su 7. travnja 2022. godine policijski službenici pokušali privesti Obradovića temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru.

Iako su ga došli sprovesti u Zatvor u Zagrebu, Obradović je odlučio pobjeći.

S tavana na tavan

Dok je policija ulazila u njegovu kuću, Obradović se popeo na tavan i prešao na tavan susjedne kuće.

Koristio je rupu u pregradi između dvije kuće kako bi neprimjetno prešao u kuću svojih susjeda (podaci poznati redakciji). Nakon što je s tavana sišao u stan, izvadio je pištolj iz jakne i predao ga susjedu, tražeći od njega da sakrije oružje.

Policija je ubrzo saznala za ovaj manevar, ušla u kuću susjeda i zaplijenila pištolj. Obradović je tada uhićen, a oružje je oduzeto. Sud mu je izrekao novčanu kaznu od 500 eura, kao i dodatne troškove prekršajnog postupka. Također, naloženo je trajno oduzimanje pištolja bez naknade.

Pokušaj ubojstva

Ovaj prekršaj dogodio se nakon što je Obradović već bio osuđen na 4,5 godine zatvora zbog pokušaja ubojstva 2008. godine. Kao zaštitar ispred noćnog kluba u Podravini, pucao je u mladića Danijela Kolića, koji je preživio zahvaljujući brzoj medicinskoj intervenciji. Obradović je tvrdio da je postupao u samoobrani, no sud ga je proglasio krivim. Kazna je postala pravomoćna 2019. godine, no on je izbjegavao izvršenje kazne, što je dovelo do njegove spektakularne filmske akcije uhićenja prije dvije i pol godine.

Pripadnici ATJ Lučko, uz podršku lokalne policije, morali su intervenirati nakon što se Obradović nije odazivao na pozive da odsluži kaznu. Specijalci su blokirali naselje, a policija je koristila dron kako bi provjerila je li naoružan i gdje se skriva. Na kraju su specijalci provalili u njegovu kuću i uhitili ga bez incidenata.

Susjedi su ostali zatečeni ovim događajima, opisavši Obradovića kao osobu koja je posljednjih godina živjela mirno i nije stvarala probleme.

Presuda je nepravomoćna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!