Mljac! Jesen na Bilogori donosi novitet, natjecanje u pripremi gibanica, hladetine, žganaca…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U subotu 21. i nedjelju 22. rujna, u Velikom Trojstvu bit će održana manifestacija Jesen na Bilogori, koja je svoju premijeru doživjela 2017. godine i to na inicijativu obitelji Bačak i Đurđević, s ciljem promocije domaćih proizvoda. S obzirom da je manifestacija iz godine u godinu počela privlačiti sve veći broj posjetitelja, uz podršku Općine Veliko Trojstvo i Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar, Jesen na Bilogori utaborila se na prostoru Etno okućnice. Zbog renoviranja okućnice, ove godine lokaciju zamjenjuje sve popularniji, obližnji Vidikovac.

Niz specijaliteta 

“Jesen na Bilogori” i ovog će puta posjetiteljima ponuditi niz sadržaja i aktivnosti, od proizvoda lokalnih proizvođača, preko upoznavanja s bogatstvom bilogorskog kraja i koncerta bjelovarskog sastava Ringišpil, koji izvodi pjesme inspirirane legendarnim Panonskim mornarom, pa do zvukova tamburica uz Tamburaški sastav Barrique.

Ljubitelji domaće kuhinje i tradicionalnih specijaliteta itekako će doći na svoje, jer je po prvi puta na programu “Bilogorsko natjecanje u kuhanju autohtonih jela”. Jedinstvena je to prilika za pripremu gibanica, zlijevanki, buhtli, hladetine, žutih i bijelih žganaca, krvavica te težačke košare. Jela će ocjenjivati stručni žiri, dok će najbolji kuhari i kuharice biti nagrađeni. Zainteresirani za sudjelovanje svoju prijavu mogu poslati na btp.udruga@gmail.com ili se javiti na broj 095/90 75 037.

 

 

 

FOTO: Jesen na Bilogori

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!