[FOTO] Legendarni Ivano Balić gostuje u Bjelovaru, pružio podršku mladim igračima i uputio im korisne savjete

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kišni vikend u Bjelovaru prolazi u znaku rukometa. U tijeku je osmi po redu Bjelovarski Kesizubac, rukometni turnir za mlađe kategorije u kojem snage odmjeravaju selekcije U-11 i U-15.

Jedan, jedinstveni 

Posebnost sportskog vikenda, svakako je dolazak legendarnog hrvatskog rukometaša, olimpijca i svjetskog prvaka Ivana Balića, koji je prihvatio poziv trenera i igrača, te dva dana odvojio za posjet Bjelovaru. Mladim rukometašima pružio je punu podršku, a nisu izostali ni korisni sportski savjeti legendarnog rukometnog asa, koji je ljubitelje ovog sporta, u najjačim danima svoje karijere impresionirao nevjerojatnim majstorijama na terenu.

Posljednju službenu utakmicu, Balić je odigrao 5. lipnja 2015., ali kako i sam kaže, rukomet će u njegovom životu zauvijek biti prisutan. Nakon impresivnih utakmica i pobjeda s reprezentacijom i klubovima, jedinstveni Balić svoje znanje danas prenosi na mlade igrače.

– Volim djecu i mlade, i jako mi je drago što rukomet u Bjelovaru i dalje diše punim plućima. Bjelovar ima dugu rukometnu povijest i, ako na bilo koji način mogu pomoći ili poticati mlađe naraštaje, stojim na raspolaganju. S Hrvojem se poznajem dugi niz godina i njegov poziv nisam mogao, niti želio odbiti. Dvodnevni turnir je odlično organiziran, sudjeluje velik broj djece. Trenutno sam angažiran u RK Split i nastojimo ga “gurnuti” u Premijer ligu. Inače, RK Split je moj prvi klub, kratko je rekao Ivano Balić, dodavši da su u sportu najvažniji upornost, ljubav prema igri, dosljednost i naravno zdrava motivacija.

 

Upisi u rukometnu školu

Predan rad, puni angažman i pozitivan stav prema zajedničkoj suradnji, glavna je misao vodilja u Školi rukometa Bjelovarski Kesizubac.

– Od srca se zahvaljujem Ivanu Baliću što je prihvatio naš poziv i došao u Bjelovar. Djeca su oduševljena njegovim prisustvom, prilaze mu, žele se s njim fotografirati, ali i dobiti pokoji rukometni savjet. To doživljavamo kao velik poticaj za naš daljnji razvoj. Najveću pažnju dajemo radu s djecom i mladima. Upisi u Školu rukometa idu i više nego dobro, a uskoro krećemo i sa prezentacijom po školama, rekao je Hrvoje Cikoja, voditelj Škole rukometa Bjelovarski Kesizubac. 

U večernjim satima, posjetitelje u Dvorani europskih prvaka Bjelovar očekuje prava sportska poslastica, jer na teren istrčavaju igrači RK Bjelovar i RK Vidovec. Početak utakmice je u 20:15 sati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!