Priprema se prva garešnička Sarmijada, sarme će ocjenjivati ekipa iz MasterChef-a

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Odred izviđača Garešnica, uz potporu Grada Garešnice i Turističke zajednice Sjeverna Moslavina, organizira u subotu, 21. rujna, na jezeru Skresovi prvu garešničku Sarmijadu. Ova manifestacija, koja će okupiti ljubitelje tradicionalnog jela sarme, nudi natjecateljima priliku da pokažu svoje kulinarske vještine u pripremi sarme, kao i drugih jela u kojima glavni sastojak mora biti kiselo zelje.

Program natjecanja započinje prijavom i podjelom potrebnih namirnica od 9:00 do 10:00 sati. Sudionici će zatim kuhati sarmu od 10:00 do 16:00 sati, dok će od 16 do 18 sati žiri ocjenjivati jela i proglasiti pobjednike. Posebnu zanimljivost čini žiri, koji se sastoji od kandidata iz pete i šeste sezone popularnog kulinarskog showa “MasterChef”.

Posjetitelji i gosti moći će besplatno uživati u sarmi od 17:00 sati, što je sjajna prilika za kušanje ove tradicionalne delicije. Ekipe se mogu prijaviti do 18. rujna, na broj mobitela 095 316 1070 ili putem e-maila:  zdenkozuber8@gmail.com, a kotizacija za sudjelovanje iznosi 10 eura. Za sve ekipe osigurana su i nagrade iznenađenja.

Svi ljubitelji dobre hrane i natjecateljskog duha pozvani su da budu dio ovog jedinstvenog događaja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!