[FOTO] Rahela Kirin i njena kobila Norma donose čaroliju konjskog svijeta na bjelovarski sajam

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U sklopu bjelovarskog sajma održava se i 31. Državna stočarska izložba. Jedinstvena je to izložba na kojoj se predstavljaju najbolja grla uzgajivača iz svih krajeva Republike Hrvatske. Konji i konjanici, koji nerijetko putuju stotinama kilometara kako bi pokazali svoje životinje, uvijek su u središtu pozornosti posjetitelja.

Rahela Kirin iz Podravskih Sesveta jedna je od istaknutih izlagačica, a na sajmu je predstavila svoju troipolgodišnju kobilu Normu.

– Ovdje sam sa sestrom. Ukupno imamo 19 konja pasmine Hrvatski hladnokrvnjak. Ovo je sada treći put da sam na Jesenskom sajmu, svake godine je lijepo. Moji se svi bave poljoprivredom, pretežno ratarstvom. Ljubav prema konjima dolazi od mog pokojnog djeda. Naime, on se bavio uzgajanjem ovih prekrasnih životinja, a ja sam nastavila njegovim stopama – istaknula je Rahela.

Iako posjetitelji uživaju u prizoru različitih pasmina konja, često se zaboravlja na stres i traumu koju ove plemenite životinje doživljavaju tijekom transporta i prilagodbe na novu okolinu.

– Norma je već drugu godinu za redom na sajmu, naviknuta je na vožnju i s njom stvarno nema problema. Drugi konji nerijetko iskazuju nezadovoljstvo te promjene u ponašanju prilikom dolaska u novu sredinu – zaključila je Rahela te nadodala kako će sigurno i iduće godine ponovno predstavljati svoje konje na sajmu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!