Okupili se mali gradski vijećnici, zamjeniku predložili izgradnju biciklističkih staza, poligona za mini golf, trgovačkog centra

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je održana 4. sjednica Dječjeg gradskog vijeća na kojoj su mali vijećnici govorili o aktivnostima provedenim u prvoj polovici godine, prijedlogu akcija na inicijativu malih vijećnika, detaljnije o natječaju „Mali ljudi, velika djela – ponos Bjelovara”, a „pala” su razna pitanja i prijedlozi, upućena zamjeniku gradonačelnika koji je djeci na samom početku školske godine poželio puno sreće u učenju, aktivnostima kojima se bave te naravno, što bolje ocjene u imeniku.

O radu u prvih šest mjeseci, detaljnije je rekao bjelovarski dječji gradonačelnik.

– Nastavit ćemo raditi na poboljšanju života u našem gradu. Do sada smo odradili posjet umirovljenicima, program „Čitaonica – igraonica”, proslavu Dječje Nove godine, maskenbal i Cvjetno korzo. Grad Bjelovar je prijatelj djece, imamo jako dobru suradnju i nadamo se da će vladajući usvojiti naša pitanja i prijedloge, rekao je dječji gradonačelnik, Luka Šimunović, učenik I. OŠ Bjelovar.

Odlične ideje 

Nakon uvodnog izlaganja, uslijedili su prijedlozi i pitanja malih vijećnika, ponajviše vezana za potrebu asfaltiranje određenih cesta, korištenje električnih romobila koji često rade probleme u prometu, izgradnju biciklističkih staza, što skoriji datum završetka izgradnje Termi Bjelovar, a djecu je jednako zanimalo postoji li šansa da se ponovno aktivira poznata bjelovarska tvrtka BIM, izgradi zatvoreni trgovački centar, postave ormarići na klizalištu i da li je izvedivo na Boriku izgraditi dodatne sadržaje, primjerice poligon za mini golf. Zamjenik je ove kreativne i pametne prijedloge uzeo u obzir te poručio da će Grad Bjelovar učiniti sve, da što više toga i zaživi.

Malim vijećnicima sada slijedi obilježavanje Dana Grada Bjelovara, nastavak suradnje s Domom za umirovljenike u Bjelovaru, provedba zajedničkih aktivnosti s Udrugom OSIIT i Centrom za odgoj i obrazovanje Grada Bjelovara, obilježavanje Dječjeg tjedna u prvom tjednu listopada, kao i provedba natječaja „Mali ljudi, velika djela – ponos Bjelovara”.

Prijava kandidata 

– Prošle godine smo obilježili desetu godišnjicu natječaja. Djeca su mali ljudi koji često nesebično pomažu drugima, kako u školi, tako i u vrtiću, svojim roditeljima, prijateljima, susjedima, članovima obitelji, čine dobro za životinje. Svojom hrabrošću i dobrim djelima inspiriraju druge, da čine isto. Natječaj promiče solidarnost i humanost među djecom, a mogu se prijaviti svi, starosti između 6 i 14 godina. Dobra djela svakako trebaju biti viđena i nagrađena. Rok za prijavu je 30. rujna, putem obrasca koji se nalazi na web stranici Društva naša djeca Bjelovar, rekla je Branka Mikačević. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!