NK Dinamo Predavac o nedjeljnom incidentu: Najiskrenije se ispričavamo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

O nedjeljnom incidentu na utakmici između NK Dinama iz Predavca i varaždinskog Varteksa u utorak navečer oglasio se i domaćin. Priopćenje NK Dinama prenosimo u cijelosti:

“S velikim žaljenjem obraćamo vam se povodom nemilog događaja koji se dogodio tijekom utakmice između NK ‘Dinamo’ Predavac i NK ‘Varteks’ iz Varaždina u nedjelju 08.09.2024. Svjedočili smo scenama nasilja i sukoba na tribinama, što je u potpunosti suprotno vrijednostima sporta koje kao klub pokušavamo gajiti.

Kao klub s dugom tradicijom i entuzijazmom koji ga vode strogo osuđujemo svaki oblik nasilja. Nogomet je sport koji nas istinski raduje, kako klupski tako i kroz uspjehe reprezentacije i kao takav bi nas trebao ujediniti.

Iskreno se ispričavamo NK ‘Varteksu’ kao klubu s kojima smo odigrali vrlo fer i sportsku utakmicu u kojoj su bili bolji takmac i zasluženo pobijedili bez najmanje primjedbe. Najiskreniju ispriku upućujemo svim navijačima koji su mirno promatrali utakmicu i sportski navijali za svoje klubove.

Pripremajući se za utakmicu poduzeli smo sve potrebne predostrožnosti kako bi utakmica bila sigurna i mirna (angažman zaštitara s kojima klub surađuje u više susreta, redara, dodatna obavijest policiji da je moguć dolazak većeg broja navijača).

Nažalost, nakon verbalne prepirke zaštitari i redari uz sve pokušaje nisu uspjeli spriječiti nemile scene na tribinama u kojima je uz nekoliko navijača oba kluba sudjelovao i naš igrač što najoštrije osuđujemo te je isti na sjednici UO suspendiran, unatoč njegove isprike za reakciju obrane brata u afektu. Napominjemo da je dio navijača obje ekipe mirno stajao ili nedaleko od nemilih događaja te nisu ni sa kim bili u sukobu niti su bili u opasnosti od bilo koga što je vidljivo i sa službene snimke kao i snimke predstavnika ili novinara koji prati NK ‘Varteks’ i koja je puštena u javnost.

Još jednom isprika svima koji sudjeluju u sportu ili ga prate. Naša obveza je surađivati s nadležnim institucijama i u budućnosti spriječiti ovakvo nemile događaje kroz zabrane ulaska na sportske terene izgrednicima u sportu sa bilo koje strane.

Pozivamo i molimo medije kao i pojedince koji kroz društvene mreže potiču širenje mržnje da se suzdrže od istog te jasno razgraniče vrijedne djelatnike u sportu od onih koji svojim ponašanjem i nasiljem rade štetu”, priopćili su večeras iz NK Dinama Predavac.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!