Županija u utrci za najbolji EU projekt, u kategoriji doprinos obrazovanju, znanosti i inovacijama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jutarnji list, Župan.hr, Hrvatska zajednica županija i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, petu godinu zaredom provodi izbor za najbolji europski projekt. Među finalistima nalazi se i Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar, projekt Medicinske škole Bjelovar, u partnerstvu s Bjelovarsko – bilogorskom županijom.

Više kategorija 

Pobjednike će stručni žiri birati u nekoliko kategorija, doprinos obrazovanju, znanosti i inovacijama, doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, doprinos prekograničnoj suradnji te doprinos poduzetništvu, dok će za svog favorita moći glasati i čitatelji. Nakon što na Facebook stranici budu predstavljeni svi projekti, njih čak 61, kreće utrka za izbor najboljeg i najkvalitetnijeg.

Moderno obrazovanje 

Podsjetimo kako je Centar kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar usmjeren na razvoj i osuvremenjivanje programa, razvoj kompetencija nastavnika i učenika, uspostavljanje suradnje s poslodavcima, kako iz privatnog, tako i javnog sektora. Također, centar nudi programe za obrazovanje, stručna usavršavanja, prekvalifikacije, kao i ostale edukacije. Centar nudi modernizirano formalno obrazovanje učenika, odraslih polaznika, učenika s invaliditetom i teškoćama. Svakako je potrebno naglasiti kako su izrađena tri standarda zanimanja, standard kvalifikacija i kurikuluma za njegovateljicu za palijativnu skrb, medicinsku sestru za palijativnu skrb te CAD i CAM specijalista.

FOTO: BBŽ

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!