Sve je spremno za jubilarni 20. susret oldtimeraša u Garešnici, evo što se priprema

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ove subote, 7. rujna, Old timer klub „Kurbla” Garešnica održat će jubilarni 20. susret starodobnih vozila. Na susretu se očekuje velik broj starodobnih vozila od kojih će neki biti vrlo zanimljivi i rijetko viđeni na našim ulicama. Okupljanje sudionika susreta je na tržnici u Garešnici od 8:30 do 10:30 sati, a od 12:00 sati kreće vožnja.

– Trasa kojom se vozi je Garešnica, Berek, Ruškovac, Velika Trnovitica, Hercegovac te Garešnički Brestovac. U Ruškovcu planiramo posjetiti jednu mladu udrugu, „Čuvare starina” koji su uredili jednu lijepu postavku – istaknuo je Boro Golenko, predsjednik Otk „Kurbla” Garešnica.

Klub je osnovan 2005. godine na inicijativu par entuzijasta. Danas broji 50-ak članova koji dolaze iz Bjelovara, Kutine, Garešnice i Novske, a već 20. put za redom organiziraju ovakav susret.

– Uvijek je to stotinjak izloženih vozila te dvjestotinjak posjetitelja. Ljudi nam dolaze iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te iz raznih dijelova Hrvatske – navodi Golenko.

Kao i prošle godine, i ove je naglasak na humanitarnom elementu susreta jer će se prikupljati donacije za SOS Dječje selo Ladimerevci za koje se vozi humanitarni oldtimer maraton početkom listopada.

– Na desetoj godišnjici kluba došlo je do inicijative da se u suradnji s drugim klubovima vozi maraton za SOS Dječje selo Ladimerevci i da se na taj način pojača humanitarni rad koji cijele godine pokušavamo odraditi – zaključuje Golenko.

I ove godine događaju će se priključiti Informatički klub Virus koji će predstaviti svoje aktivnosti 3D modeliranja. Modeliranje se provodi na 3D printeru u Cad programima s djecom školskog uzrasta. U poslijepodnevnim satima slijedi podjela priznanja, večera te zabava uz tamburaše.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!