[FOTO] Cesta puštena u promet: Nakon 45 godina u Kašljavac stigao novi asfalt

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Općini Šandrovac svečano je otvorena nova županijska prometnica Šandrovac-Kašljavac, dužine 2.450 metara. Vrijednost obnove iznosila je 285 tisuća eura. Ova investicija predstavlja nastavak kontinuiranog ulaganja u poboljšanje županijskih prometnica. Prometnicu su svečano otvorili župan Marko Marušić te načelnik Općine Šandrovac Dario Halauš.

– Drago mi je da smo s Općinom Šandrovac riješili pitanje ove ceste. Od prvog asfalta prošlo je 45 godina i zaista je bilo krajnje vrijeme da se ova cesta obnovi. Vjerujem da će je mještani Šandrovca i Kašljavca itekako koristiti. Ono što mogu reći je da su pri kraju radovi i na prometnicama u Velikoj Pisanici, Velikoj Trnovitici i u Općini Rovišće – uvodno je istaknuo župan Marko Marušić.

Obnova ove prometnice predstavlja nastavak najvećeg investicijskog ciklusa u povijesti Županijske uprave za ceste. U sklopu nadolazećih planova, predviđeno je uređenje prometnica u 13 općina i tri grada unutar županije.

– Moram zahvaliti županu Marku Marušiću te Županiji, kao i Županijskoj upravi za ceste na asfaltiranoj još jednoj dionici na području Općine Šandrovac. Naime, prije mjesec i pol dana otvorili smo cestu u Jaseniku što do sada na našem području iznosi pet kilometara asfaltiranih prometnica. Općina Šandrovac je u ovom projektu financijski sudjelovala i pomogla pri realizaciji s 30 posto novčanih sredstava – zaključio je načelnik Općine Šandrovac Dario Halauš te nadodao kako se već iduće godine nadaju nastavku asfaltiranja i druge polovice ove dionice, čime će Šandrovac u potpunosti biti spojen s Kašljavcom.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!