[FOTO] Hercegovac korak bliže novoj dvorani nakon desetljeća tapkanja u mraku, evo što je do sada napravljeno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Radovi na školsko – sportskoj dvorani u Hercegovcu u punom su jeku. Za sada je dvorana dobila novu fasadu te je završena prva faza radova koja je obuhvatila unutarnje poslove na instalacijama vrijedne gotovo 500 tisuća eura. Zbog nikad dovršene dvorane, više od 10 godina nastava tjelesne i zdravstvene kulture provodila se u prostoru veličine prosječne učionice pa mještani Hercegovca jedva čekaju dovršetak radova.

Danas je radove obišao i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić.

– Dovršit ćemo ovu dvoranu koja je preko deset godina zjapila prazna te koja je ostala nedovršena i služila za sve i svašta, a ne za ono što je trebala. Upravo iz tog razloga krenuli smo u realizaciju završetka dvorane. Nije to jednostavan posao, trebalo je prvo pripremiti potrebnu dokumentaciju koja je bila zastarjela, što smo i napravili. Ovaj projekt smo podijelili u tri faze ukupne vrijednosti milijun i pol eura – istaknuo je Marušić te nadodao kako mu je drago što može svjedočiti kraju prve faze.

Objekt je nekada bio i skladište krumpira. Radovi su započeli prije tri mjeseca, od unutarnjih poslova za završiti ostao je još dio keramike te pročelje. Načelnik Općine Hercegovac Boro Bašljan istaknuo je kako se radi o jednom od najvećih projekata koji će zasigurno svima koristiti.

– Mi se nadamo kako dvorana neće koristiti samo učenicima, nego će je koristiti i sve naše udruge, lokalna uprava, djelatnici Općine Hercegovac te da će se u njoj odvijati raznorazna kulturna i ostala događanja. Izgradnja je krenula 2010. godine, prva faza je odrađena dosta brzo tada sa nekih četiri milijuna kuna. Nakon toga su radovi stali te je dvorana služila kao skladište, sada sam presretan što konačno se privodi svojoj pravoj namjeni – kazao je Bašljan.

Dvorana značajno doprinijeti razvoju sportskih i kulturnih aktivnosti u zajednici te postati važan centar okupljanja za sve generacije.

– S veseljem gledamo kako se radovi polako privode kraju. Veseli nas vijest o objedinjenju druge i treće faze, tako da će svi djelatnici i učenici škole konačno raditi u pravoj sportskoj dvorani i imati suvremene uvjete za nastavu – zaključila je ravnateljica osnovne škole Zrinka Cjetojević.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!