Dođite na fišijadu i kajakašku utrku na jezero Skresovi: Bit će klope, a stiže i Mario Petreković

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U subotu, 7. rujna, svi putevi vode na jezero Skresovi, gdje će se organizirati sada već tradicionalna „Garešnička fišijada”. Riječ je o popularnom događaju koji u Garešnicu godinama privlači mnoge posjetitelje, ali i natjecatelje. Za dobru zabavu zadužen će biti TS Nemir, a osim kuhanja fiša, u okviru manifestacije održat će se i utrka kajacima

– Događaj je to koji ujedno i označava početak manifestacije „Rujan na vodi”. Program natjecanja je isti kao i svake godine. Od 11 sati imamo prijavu natjecatelja te izvlačenje brojeva te kuhanje fiša kreće u 12 sati – istaknula je Danijela Belak, direktorica Turističke zajednice Sjeverna Moslavina.

Kuhanje će trajati do 14 sati, kada će sve ekipe s ponosom iznijeti svoje fiš paprikaše pred tročlani žiri, koji će na kraju odabrati onaj najbolji.

– Kao i svake godine za sve posjetitelje od 14 sati dijelit će se fiš i pečena riba pa tko voli može doći i uživati u hrani – nadodala je Belak.

Od 16 sati kreće peta po redu, utrka kajacima po jezeru Skresovi i to u tri kategorije – muška, ženska i mješovita.

– Lani je bilo zanimljivo, imali smo dosta prijavljenih ekipa pa evo pozivamo sve koje vole veslati da se okušaju u veslanju kajakom. Zanimljivo je istaknuti kako je voditelj ove utrke Mario Petreković– istaknula je Belak.

Ekipe možete prijaviti u uredu TZ Sjeverna Moslavina od srijede do petka ili na dan utrke, u subotu 7. rujna. Za prva tri mjesta i u kuhanju fiša, ali i u utrci, osigurane su medalje i pohvalnice te druge nagrade sponzora.

Garešnička fišijada održava se već tridesetak godina, a utrka kajaka organizira četvrtu godinu za redom. Time je manifestacija pretvorena u cjelodnevni boravak na jezeru Skresovi. Glavni organizator manifestacije je ŠRD Ilova uz suradnju s gradom Garešnica i TZ Sjeverna Moslavina.

 

Foto: TZ Sjeverna Moslavina


PODIJELI S PRIJATELJIMA!