[FOTO] Vaterpolo u Bjelovaru itekako živi: Snage odmjerile mlade ekipe PVK Mladost i ZPK Zagreb

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na samom kraju kupališne sezone, na Gradskom bazenu Bjelovar održana je prijateljska vaterpolo utakmica mlađih dobnih kategorija. Snage su odmjerili domaći vaterpolisti PVK Mladost Bjelovar i ekipa ZPK Zagreb. Redoviti ljetni treninzi, prijateljska atmosfera i sve veći broj utakmica, najvažnije su odlike treniranja u bjelovarskom klubu.

– Djeca na utakmicama dobiju uvid koliko su napredovala i na kojim segmentima treba raditi. Danas smo okupili 10-ak vaterpolista iz Zagreba i 20-ak naših članova. U PVK Mladost Bjelovar treniraju djeca od 10 do 17 godina, nemamo zasebne kategorije, već svi treniraju zajedno. Podsjetit ću da smo s radom krenuli prije tri godine, kada smo ponovno, nakon dugih 20 godina aktivirali rad kluba. Još uvijek smo u fazi razvoja i okupljanja članova, rekao je Alen Kuten, tajnik PVK Mladost, dodavši kako klub raspolaže sa stručnim kadrom.

PVK Mladost trenutno broji 30-ak djece u vaterpolo sekciji, 15-ak veterana te 35-ero djece koja su aktivna u programu “Igre na vodi”. Podsjetimo kako je organizirano bavljenje vodenim sportovima, u Bjelovaru krenulo davne 1934., kada je osnovan Bjelovarski plivački klub. Klub je tijekom godina mijenjao imena, da bi oko 1950. godine dobio naziv Mladost. Iznjedrio je izvrsne plivače, od kojih su neki bili vrlo uspješni na brojnim natjecanjima u okviru bivše države, dok su vaterpolisti često pobjeđivali na regionalnim natjecanjima i drugoligaškim utakmicama.

Željni sporta

Da na mladima svijet ostaje, dokazuje kapetan PVK Mladost, koji vrlo ambiciozno i temeljito pristupa svakom treningu.

– Vaterpolo sam želio trenirati još kao dijete, a želja mi se ispunila prije tri godine. Bio sam presretan kad je PVK Mladost krenuo s radom. Uvjeti treniranja i treneri u Bjelovaru su jako dobri. Nitko se na nikoga ne ljuti, već sve rješavamo u dogovoru. Nedavno smo gostovali u Đakovu, odigrali nekoliko utakmica i osvojili drugo mjesto, kaže 15-godišnji kapetan, Josip Machat, dodavši kako rezultati često nisu presudni, već dobra volja i redovno bavljenje sportom.

Nakon što je nekoliko godina aktivno trenirao plivanje, Jure se odlučio okušati u vaterpolu. I nije požalio.

– Igram desno krilo i vaterpolo mi se svidio na prvu, bez obzira što je jako težak i naporan sport. Treniram dvije godine i ekipa me odlično prihvatila. Danas sam odigrao svoju petu utakmicu i zadovoljan sam. U Đakovu smo igrali protiv momčadi, koja trenira tijekom cijele godine i pobijedili smo, kaže mladi vaterpolist, Jure Stančin, sretan zbog postignutog rezultata.

Nakon uzbudljive utakmice mladih vaterpolista, održano je tradicionalno okupljanje veterana, koje neprekidno traje posljednjih osam godina. Odlična je to prilika za ponovni susret, razgovor i naravno, za još jednu utakmicu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!