[FOTO] Taekwondo klub “Bjelovar” bogatiji za pet medalja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Taekwondo klub „Bjelovar” proteklog vikenda, 24. i 25. kolovoza, posjetio je Korčulu, predivan grad Marka Pola. Primaran cilj, naravno, nije bio izlet, već sudjelovanje na 25. po redu međunarodnom turniru Korčula Open.

Turnir je to na otvorenom koji, već četvrt stoljeća okuplja zaljubljenike u ovaj sport. Ove godine turnir je upisao 315 prijava te 196 natjecatelja iz 26 klubova, među kojima je bio i taekwondo klub „Bjelovar”. Natjecanje je trajalo dva dana, a nastupali su predstavnici pet država: Luxembourga, Slovačke, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

– Mi kao klub na ovom natjecanju sudjelujemo, već petnaestak godina za redom. Natjecanje je zapravo idealna prilika za kratke pripreme ususret nadolazećoj sezoni. A s druge strane, klince, odnosno članove kluba nagradimo s kratkim ljetovanjem – istaknuo je Tadija Tirić jedan od trenera u taekwondo klubu „Bjelovar”

Unatoč velikoj konkurenciji, svih pet natjecatelja, s kojima je bjelovarski klub nastupao uspjeli su osvojiti medalje, dakle Zara Tirić, Lorena Božičković i Hana Bardheci osvojile su srebra, a Leona Božičković i Nika Živoder brončane medalje

– Odnosno, po kategorijama imamo  osvojeno drugo mjesto u kategoriji mlađe kadetkinje do 40 kg, imamo treće mjesto osvojeno u kategoriji kadetkinje do 44 kg. U kategoriji juniorke do 46 kilograma osvojili smo drugo i treće mjesto te u kategoriji juniorke do 52 kg osvojeno drugo mjesto – zaključio je Tadija te je naglasio klub dalje nastavlja s treninzima i pripremom za nadolazeća natjecanja.

Foto: facebook stranica Taekwondo klub „Bjelovar”


PODIJELI S PRIJATELJIMA!