Upišite svoje mališane u ljetnu školu robotike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon ljetnog odmora i opuštanja došlo je vrijeme za povratak u svijet tehnologije. Udruga informatičara Bjelovarsko-bilogorske županije organizira Ljetnu školu robotike koja nudi niz zanimljivosti u razdoblju od 2. do 6. rujna 2024.godine.

Mjesto održavanja radionica je IV. osnovna škola Bjelovar, a predviđeno je trodnevno trajnije radionica po 2 školska sata dnevno.

– Ljetna škola robotike se održava već treću godinu za redom, a mjesta ima za oko 50ak polaznika. Sama radionica je zamišljena za najmlađi uzrast, između ostalog, radionice će se održavati iz područja: Microbit, Arduino, Dronovi, Humanoidni roboti i Lego. Cijela radionica je prilagođena uzrastu i nastoji se kroz najjednostavniji način djeci približiti osnove navedenih područja – istaknuo je predsjednik Udruge informatičara Bjelovarsko-bilogorske županije, Branko Raičković.

Radionice Ljetne škole robotike su besplatne za polaznika i organizira se za učenike od drugog do četvrtog razreda osnovne škole. Predavači su članovi Udruge informatičara BBŽ, ujedno i učitelji informatike u osnovnim i srednjim školama.

– Radionicu će voditi pet iskusnih predavača. Nastojimo svi zajedno nižim uzrastima pružiti kvalitetnu osnovu iz područja robotike – zaključio je Raičković te nadodao kako se i dalje planira nastavak aktivnosti s ciljem razvoja robotike i STEM područja kod mladih.

Prijave za ovu zanimljivu radionicu traju do četvrtka 29.8.2024.godine do 12 sati ili do popunjena mjesta. Prijavit se možete putem sljedećeg obrasca: https://forms.gle/C3he7zbXfPp6HkeJ9 ili skeniranjem dolje priloženog QR koda.

Pridružite se i otkrite svijet robotike!

foto: pixabay.com


PODIJELI S PRIJATELJIMA!