[FOTO] U Daruvaru obilježena godišnjica oružanog napada na naselje Doljani

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – U Gradu Daruvaru su danas, 1. rujna, obilježili godišnjicu oružanog napada na naselje Doljani, pogibiju branitelja i mještana te pogibiju prve žrtve s bjelovarskog područja.

Toga dana, četničko-terorističke grupe izvele su kombinirani napad na policijski punkt u predjelu »Kopeček», u mjestu Doljani. Cilj je bio zauzimanja dominantne kote i izlaganje Daruvara protivničkom razaranju. Zahvaljujući pripadnicima Policijske postaje Daruvar, pripadnicima Odreda narodne zaštite Doljani i pripadnicima policije iz drugih postaja i ovaj napad je bio odbijen, ali uz žrtve.

Policijska postaja Daruvar imala je dva poginula pripadnika Srećka Manđinija i Eugena Lapčića dok su dva pripadnika teže ranjena Danko Ružička i Alfons Tutić. Život su izgubili i tri pripadnika Odreda narodne zaštite Doljani i Sirač; Željko Bublić, Vlado Plažanin i Tihomir Lneniček, dok je 16 branitelja i civila ranjeno.

Istovremeno je napadnut i policijski punkt u Donjem Daruvaru u kojem je život izgubio hrvatski redarstvenik i pripadnik Policijske postaje Bjelovar Tihomir Vrdoljak, koji je ujedno prvi poginuli hrvatski branitelj u Domovinskom ratu s bjelovarskog područja. Za sve je njih kod spomen ploča položeno cvijeće i zapaljene su svijeće.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!