Dođite na višednevnu zabavu u Grubišno Polje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Grubišno Polje slavi Dan Grada, 12. rujna, na blagdan Imena Marijina, koji se u župi obilježava od 1907. godine. Višednevni program, već je započeo kreativnim radionicama, a slijede i razne aktivnosti: zabava na napuhancima, otvorena knjižnica, sportske i plesne priredbe, otvorenje igrališta, dječja likovna kolonija, mađioničarski show Luke Vidovića, razgled grada, svete mise, smotra mažoretkinja te kulturno-umjetnički program i koncerti.

– Imamo bogat program povodom obilježavanja dana Grada Grubišnoga Polja, koji se ove godine, drugu godinu za redom slavi u novom terminu isto kada i tradicionalni blagdan koji se štuje u ovome gradu, a to je blagdan Imena Marijina, poznat kao Marinje – istaknula je Ivona Janota iz Turističke zajednice Južna Bilogora.

U četvrtak, 12. rujna, na sam Dan Grada, obilježavanje počinje polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća nakon čega slijedi Sveta Misa. Isto tako, održat će se svečana sjednica te uručivanje priznanja građanima.

– Isti dan će biti održan i tradicionalan koncert duhovne glazbe pod nazivom „Mariji u susret”. S početkom u 19 sati u Crkvi Sv. Josipa – istaknula je Janota.

Petak je rezerviran za koncert legendarne grupe Crvena jabuka. Koncert će se održati na Školskom športskom igralištu, a svemu će prethoditi smotra mažoretkinja i predgrupa Grey Band.

– U subotu se tradicionalna proslava Marinja Svetom Misom i procesijom kroz ulice grada. Svečanu misu u nedjelju predvodit će msgr. Vjekoslav Huzjak, bjelovarsko- križevački biskup. U 19 sati slijedi kulturno umjetnički program „Gradu s ljubavlju” i nakon toga od 20 sati slijedi koncert grupe Gazde – zaključuje Janota.

Ovaj bogat i detaljan program pruža mnoštvo zanimljivosti, ne samo građanima Grubišnoga Polja već i široj javnosti. Uz sve ove sadržaje, obilježavanje Dana Grada postaje prava proslava zajedništva i tradicije, koja će zasigurno ostaviti trajan dojam na sve posjetitelje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!