Bjelovarčani ponovno mogu računati na pomoć za osnovnoškolce, evo kada počinju prijave

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na vrata polako kuca još jedna školska godina, a s njom i novi troškovi za roditelje školaraca. U moru pribora i školskih potrepština, ono što je neizbježno, svakako je kupnja radnih bilježnica i materijala. U Gradu Bjelovaru smo provjerili, mogu li roditelji i ove godine računati na isplatu jednokratne financijske pomoći.

– Za školsku godinu 2024./2025., iznos jednokratne financijske potpore za učenike osnovnih škola s područja grada Bjelovara, namijenjene za kupnju radnih bilježnica i radnih materijala iznosi 30,00 eura za učenike od prvog do četvrtog razreda te 55,00 eura za učenike od petog do osmog razreda, kaže Zdravko Pavec, viši savjetnik za odgoj, obrazovanje i sport.

Podsjetimo kako su u vrijeme kuna, potpore iznosile 200,00 kuna za učenike nižih razreda te 400,00 kuna za učenike viših razreda. Pavec dodaje kako će sistem prijava i popunjavanja obrasca u svrhu povrata novca, biti isti kao i prijašnjih godina.

– Sve će ići putem Javnog poziva kojeg ćemo otvoriti 9. rujna, a objaviti na web stranici Grada Bjelovara. Prijave ćemo zaprimati do 30. rujna, pa tako roditelji povrat sredstava mogu očekivati do kraja ove godine, najavljuje Zdravko Pavec.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!