Daruvar sluša mlade i radi promjene

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Daruvar se sve više usmjerava na mlade, jer oni oblikuju budućnost. U okviru najvećeg europskog projekta koji radi s mladima “Europe Goes Local”, provedena je anketa među mladima od 14 do 30 godina kako bi se izradio Lokalni program za mlade. Analizom su otkriveni stvarni uvjeti aktivnosti i uključenosti mladih u zajednicu, a jedna ispitanica podijelila je svoja stajališta i očekivanja o anketi.

– Meni je anketa bila okej, mislim da je obuhvatila najbitnija pitanja koja se tiču mladih na području grada. Vjerujem da će na temelju rezultata poboljšati sadržaj za mlade, jer koliko sam vidjela, to je bio najveći problem mladima. Također, vjerujem da već rade na nekim događanjima, a neka su već bila. – Te nadodaje kako uglavnom slobodno vrijeme provode po kafićima, što ne smatra dobro provedenim slobodnim vremenom.

Mladi su također ukazali na nedovoljnu informiranost o mogućnostima i slab interes za praćenje službenih stranica, a neki nisu ni svjesni što im grad nudi, istaknula je Anita Radonić, koordinatorica jedinice lokalne samouprave i autorica ankete.

– Nedavno smo osnovali Viber grupu u koju smo poslali pozive članovima Gradskog savjeta mladih, udrugama mladih i naravno mladima koje poznajemo. Grupa će se s vremenom širiti. Namijenjena je mladima i služi za objavu svih informacija vezanih za njihove aktivnosti i događanja u gradu. Također, članovi grupe imaju mogućnost davanja prijedloga i komunikacije s nama putem Viber grupe – ističe Radonić.

Istaknuli su kao probleme nedovoljnu brigu društva za mlade, nedostatak raznovrsnih mogućnosti obrazovanja, nezaposlenost i druge slične poteškoće.

Daruvar je samom provedbom ankete na dobrom putu da se poboljša život mladih u gradu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!