Pridružite se 11. kolu kros lige koja upravo počinje u Boriku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Posljednji četvrtak u kolovozu označava početak jesenskog dijela kros lige. 11. kolo ove uzbudljive lige održat će se danas na Boriku, pružajući savršenu priliku za provjeru forme nakon vrućih ljetnih dana. Prijave su otvorene do 17:30 sati, 29. kolovoza. Samo natjecanje započinje u 18 sati, dok dječja utrka starta pola sata kasnije, točno u 18:30 sati.

– Ovo je zapravo drugi dio naše lige, a sudjelovati mogu svi od djece do odraslih, sportaši ili rekreativci, a sudjelovanje je u potpunosti besplatno – ističe Josip Prvonožac, predsjednik Atletskog kluba Borik i poznati bjelovarski trkač.

Glavna utrka odraslih je dužine 5300 metara, odnosno pet velikih krugova na Boriku. Djeca po kategorijama trče utrke od 1200 do 3200 metara.

– Što znači da najmlađi trče 1200, srednji uzrast, odnosno klinci do 12 godina trče 2300 metara, a stariji od 12 godina trčat će 3200 metara, odnosno tri velika kruga. Također, na kraju sezone zbrajaju se bodovi osvojeni u svakom kolu te dolazi do proglašenja prva tri mjesta i za djecu i za odrasle po kategorijama te dodjeljuju nagrade– dodaje Prvonožac.

Nakon utrka za sve natjecatelje osigurana je okrjepa, sokovi voda te za one najmlađe osigurane su grickalice te naravno slijedi kratko druženje.

-Liga se trči po svim vremenskim uvjetima, tako da i u slučaju kiše kros će se održati. Jedino se odgađa u slučaju jakog vjetra, ako vidimo da su natjecatelji ugroženi, no to se odlučuje po dolasku na teren – zaključuje Prvonožac.

Testirajte svoj sportski duh i pridružite se još jednom uzbudljivom događaju koji organizira AK Borik!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!