‘DOKUart pod zvijezdama’ donosi hrvatski film o hrvatsko-romskom paru! Redateljica je – snajka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uvod u bjelovarski festival dokumentarnog filma – “DOKUart pod zvijezdama” i ove godine za svoje posjetitelje priprema poseban program. Svi zainteresirani film će moći pogledati ove subote s početkom u 20 sati na izletištu “Vrata Bilogore” ili još popularnije, “Kod Milka” u Maglenči.

Tradicija se nastavlja

– Već tradicionalno, zadnji vikend u kolovozu održavamo “DOKUart pod zvijezdama” kao svojevrsni pozdrav ljetu i najavu našeg festivala DOKUart. Predstavit ćemo program 19. DOKUarta te projekciju jednog filma – otkriva Stjepko Gambiroža iz Udruge DOKUart.

Za posjetitelje je tako pripremljen hrvatski film – “Snajka: Dnevnik očekivanja” čija je redateljica i scenaristica Tea Vidović Dalipi.

– Tea Vidović Dalipi će doći predstaviti svoj film. Riječ je o zanimljivom, osobnom dokumentarcu o hrvatsko-romskoj obitelji koji je ona snimala o sebi i svom mužu Mirsadu te njihovoj kćerki Fridi. Pokušavaju pronaći zajednički život, razapeti između pristanka u obitelji i kompromisa na koje su oboje spremni pristati. Bit će sigurno jako zanimljivo – dodaje.

Odlična lokacija

– Uvijek se skupi ljudi jer je prekrasna lokacija i ugođaj, a pogled je jedan od najljepših na Bilogori. Gledanje filma s bala sijena poseban je doživljaj. Vjerujem da će nas poslužiti i lijepo vrijeme – rekao je Gambiroža.

Traileri za DOKUart

Osim što će na “DOKUart pod zvijezdama” biti predstavljen film “Snajka: Dnevnik očekivanja”, prikazat će se i traileri odnosno najave filmova koji nas očekuju na ovogodišnjem 19. DOKUartu.

– Podsjetimo, ovogodišnji DOKUart održat će se od 5. do 11. listopada u bjelovarskom KMC-u – navodi Gambiroža te poziva sve da posjete Vrata Bilogore ove subote.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!