Folkloraši putovali dugih 14 sati, odradili odličan nastup i u Županji osvojili treće mjesto

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

 ČAZMA – Nakon što su članovi KUD-a Graničar iz Čazme nekoliko dana proveli u Ohridu u Makedoniji, gdje su bili dio prestižnog Međunarodnog festivala folklora, Čazmanci su proteklog vikenda, nakon 14 sati putovanja svoju turneju završili u Županji, na 31. susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, na kojem su u kategoriji izvornog folklora, osvojili fenomenalno treće mjesto.

Folkloraši su se predstavili koreografijom „Negdašnje druženje po starinski”, s plesovima i pjesmama s područja Čazme i okolnih sela, točnije Siščana i Dereze, dok je za osmišljavanje koreografije bila zadužena Valentina Šepak – Molnar, voditeljica KUD-a Graničar.

Inače, Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina podrazumijeva godišnji prikaz najuspješnijih ostvarenja folklornih amatera koji djeluju u Hrvatskoj i inozemstvu, a odvija se u dvije programske kategorije, izvorni i koreografirani folklor. U Županji je tako nastupilo oko 850 vjernih čuvara narodne baštine iz 24 hrvatska ansambala i skupina, kojima su se priključili i članovi gostujućih skupina iz BiH. Organizator događaja bio je Hrvatski sabor kulture.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!