Garešnica uskoro dobiva moderno uređen park za pse, imat će tri zone…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

 GAREŠNICA – Prije nekoliko dana, nakon ishođenja građevinske dozvole i osiguranja potrebnog novca, Grad Garešnica pokrenuo je postupak javne nabave za izgradnju i uređenje prvog gradskog parka za pse. Park je zamišljen kao prostor sa tri izdvojene i ograđene zone. Sastojat će se od ulaznog prostora, prostora za male pse do 14 kilograma te prostora za velike pse. Na zadovoljstvo pasa, ali i njihovih vlasnika, na raspolaganju će posjetiteljima biti raznolike sprave za igru, uređene staze, moderna javna rasvjeta, ukrasno bilje i zdenac s pitkom vodom.

Privremeni ovlaštenik za izvršenje poslova, pročelnik Josip Vacek kaže kako je glavna ideja psećeg parka osiguranje prostora za rekreaciju pasa u ograđenom prostoru, čime će uvelike biti olakšan njihov nadzor i spriječeni potencijalni konflikti s ostalim korisnicima tog javnog prostora.

Procijenjena vrijednost nabave je 180 tisuća eura bez PDV-a, dok je planirani početak izgradnje sredina rujna. Dodajmo kako će park biti smješten na livadi kod Konzuma, odnosno uz potok Šovicu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!