Gornji Draganec se prisjetio poginulih branitelja, članova i igrača nogometnog kluba

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – U spomen na poginule hrvatske branitelje, članove i igrače NK Draganec, u Gornjem Dragancu održan je 32. Memorijalni turnir Josip Buković, Ivica Šaljak, Josip Vukelić, na kojem su snage odmjerili nogometaši NK Draganec i NK Polet iz Narte. Do sada, tijekom svih godina održavanja turnira, Gornji Draganec ugostio je i igrače NK Dinara iz Knina, NK Varteks, NK Vukovar, Dinama. Vrlo emotivan je bio početak utakmice, kada je početni udarac izveo maleni Josip Buković, unuk poginulog Josipa Bukovića.

Prije same utakmice, izaslanica predsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja, Marina Mijatović – Horvat, zatim vijećnica u Gradskom vijeću Grada Čazme, Nedjeljka Baćani te predstavnici čazmanske HVIDRE i Kluba II/105. upalili su lampaše i položili vijence kod spomen ploče.

Podsjetimo kako je riječ o jednom od prvih hrvatskih memorijalnih turnira koji se održavaju u našoj zemlji u spomen na poginule branitelje. Kao članovi 2. bojne 105. brigade Hrvatske vojske, Josip Buković i Josip Vukelić poginuli su 1991. godine, a Ivica Šaljak 1993., kao pripadnik 1. A brigade HV.

FOTO: D. Kirin

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!