Grad Pakrac osigurao gotovo 30 tisuća eura za besplatne sportske programe za djecu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC- Središnji državni ured za demografiju i useljeništvo donio je 11. srpnja odluku o dodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti za djecu predškolske dobi te učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Grad Pakrac dobio je odobrenje za Pilot projekt usmjeren na provedbu sportskih aktivnosti u iznosu od 29.694,50 eura. Informaciju je potvrdio Denis Relota, viši stručni suradnik za gospodarstvo i EU fondove u Lokalnoj razvojnoj agenciji PAK-RA.

– Među glavnim aktivnostima tu su sportske aktivnosti i mini rukomet. Sportske aktivnosti usmjerene su na predškolsku dob te će se provoditi dva puta tjedno u trajanju od 45 minuta. Za cilj imaju razvoj osnovnih motoričkih sposobnosti, poboljšanje intelektualnog razvoja te u konačnici zdrav i aktivan način života. Dok je mini rukomet usmjeren na učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole te će se provoditi dva puta tjedno u trajanju od 90 minuta. Rukomet će provoditi licencirani treneri, a djecu će se učiti osnovama rukometa, ali i razvijanju socijalnih vještina. Ovim putem djeca će razvijati timski duh i najvažnije od svega, družit će se s vršnjacima – kazao je Relota.

Ministarstvo demografije ovaj projekt financira u cijelosti te su sve aktivnosti u potpunosti besplatne.

– Osim samih aktivnosti, djeca će dobiti i potrebnu opremu, majice, dresove, ruksake, tenisice i ostalo što je potrebno. Kroz projekt će se nabaviti i lopte i svi ostali popratni materijali koji su potrebni za odrađivanje raznih treninga i vježbi. Financiran će biti i najam dvorane te troškovi trenera – zaključio je Relota te istaknuo kako je cilj uključiti svu djecu bez obzira na financijski status i samim time olakšati roditeljima, ali i djecu potaknuti na aktivnije provođenje vremena.

foto: facebook stranica Ministarstva demografije i useljeništva


PODIJELI S PRIJATELJIMA!