[FOTO] Evo kako djeca uživaju u magiji glume i timskoj suradnji u bjelovarskom parku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U središtu bjelovarskog glavnog parka odvijao se pravi trening glume. Glumac Matija Jakšeković vodio je radionicu glume na otvorenom pod nazivom „Izvedba pod suncem“ koju je u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta organizirao Centar za cjeloživotno učenje i kulturu.

– Cijela ideja je omogućiti djeci prvo iskustvo glumačkog rada koje im može pomoći da razviju svoje komunikacijske vještine i oslobode se. Također, cilj je potaknuti djecu koja su povučena da postanu opuštenija – kazao je Jakšeković.

Djeca su imala priliku usavršiti glumačke vještine putem kreativnih govornih i fizičkih vježbi koje su uključivale izgovaranje dugog slova R, vježbe poput „I u pustinje i u oaze“ i „Na štriku se suši šosić“ te rad sa samoglasnicima. Osim toga, koristili su zamišljenu loptu za dodavanje, čime su održavali koncentraciju i učili važnost timskog rada. Također su dobili dramsku ulogu i morali osmisliti igrokaz na temelju zadatka koji su primili.

– Sviđa mi se jako! Naučio sam da je važno razumljivo izgovarati riječi i da je timski rad bitan u glumi – istaknuo je polaznik Artur Danijel.

Polaznica Lana dodaje: „Jako mi se sviđa. Naučila sam da moramo jasno govoriti riječi koje izgovaramo.“

Na kratkim i opuštajućim radionicama djeca ne samo da se igraju i stvaraju, već se upoznaju što dovodi do stvaranja novih prijateljstava.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!