Stalna edukacija i upijanje novih znanja, neizostavni su u radu s djecom s poteškoćama u razvoju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ravnateljica Centra za odgoj, podršku i obrazovanje Bjelovar, Jasmina Vuković i edukacijska rehabilitatorica Lora Pasariček, sudjelovale su na edukaciji Kreiranje programa rane razvojne podrške, u organizaciji zagrebačkog Centra za pružanje usluga u zajednici „Mali dom”. Riječ je o posljednjem modulu edukacije koja je startala još u travnju.

– Mali dom pruža izuzetno kvalitetnu ranu intervenciju, jako dobro su povezani sa zagrebačkim bolnicama i kod njih roditelji djece s poteškoćama dolaze od njihove najranije dobi. Mi smo njihova suradnička ustanova, dosta edukacija smo već prošli zajedno, a suradnju nastavljamo i dalje. Moduli su obuhvaćali prepoznavanje razvojnih potreba djece, uključivanje cijele obitelji u ranu razvojnu podršku te kreiranje plana i programa razvojne podrške za cijelu obitelj, pojašnjava ravnateljica Vuković.

Desetak polaznika iz cijele Hrvatske tako se kroz interaktivne prezentacije pripremilo za prepoznavanje ranih razvojnih obilježja i odstupanja, nakon čega su kroz analizu video snimaka stekli dublji uvid u cjelovit i na obitelj usmjeren pristup. Također, održana je i prezentacija studije slučaja, pri čemu su polaznici pokazali veliko znanje i predanost u radu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!