Župan Marušić: Obnovit ćemo 30 kilometara županijskih prometnica u 13 općina i tri grada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U pratnji Daria Halauša, načelnika Općine Šandrovac, župan Marko Marušić obišao je u ponedjeljak 12. kolovoza radove koji se izvode u dužini od 2,45 kilometara i to na dionici županijske ceste Šandrovac – Kašljavac.

Inače, radovi su vrijedni više od 285 000 eura. U visini 70 posto financira ih ŽUC, dok je za preostalih 30 posto zadužena Općina Šandrovac.

– Podsjećam da su radovi dio nedavno pokrenutog, nikad većeg investicijskog ciklusa u kojem će se obnoviti otprilike 30 kilometara županijskih prometnica na području naših 13 općina i tri grada. Neke planirane dionice su već dovršene, a sada su na red stigli Kašljavac i Podgorci. Mještani svih tih naselja zaslužuju imati obnovljene prometnice, rekao je župan, najavivši skorašnji početak radova na još tri dionice na području općina Velika Pisanica, Ivanska i Velika Trnovitica.

Župan se potom uputio u Podgorce, gdje se susreo sa Slavkom Prišćanom, načelnikom Općine Rovišće. Radovi u Podgorcima vrijedni su 350 000 eura te ih u punom iznosu financira ŽUC. Prometnica je duga dva kilometra, a mještane svakako veseli što su radovi ušli u završnu fazu.

Podsjetimo da govorimo o prometnicama koje dugi niz godina nisu obnavljane, za što zbog tadašnjeg lošeg financijskog stanja ŽUC-a, nije bilo mogućnosti.

– Poznato je da smo u ŽUC-u naslijedili dug od 3,8 milijuna eura. Zahvaljujući odgovornom i racionalnom upravljanju, tijekom posljednje tri godine stabilizirali smo poslovanje. ŽUC je tako poslovnu godinu po prvi put završio s viškom prihoda od 350.000,00 eura. Zatvorena su dva kredita i podmirene sve dospjele obveze. Situacija je sada dobra i polako krećemo u novi investicijski ciklus, pojašnjava Marušić.

FOTO: BBŽ


PODIJELI S PRIJATELJIMA!