Mašta i kreativnost ne poznaju granice, pogledajte koliko ljubavi i truda je uloženo u uređenje okoliša škole

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – I dok mališani još uvijek zasluženo uživaju u ljetnim praznicima, vrijedne čistačice i domari iz Osnovne škole Veliko Trojstvo redovito brinu o školskom dvorištu. Naravno, sve kako bi u rujnu, na početku još jedne školske godine svoje učenike i učitelje dočekalo u punom sjaju.

Vanjske učionice, livada za pčele, hoteli za kukce i pčele, kućica za knjige, hranilica za ptice, razno cvijeće, voćke, kompost, samo su mali dio bogatog sadržaja na kojeg su svi jednako ponosni, od školskih djelatnika, učenika, pa do njihovih roditelji, ali i mještana.

– Za sve je najzaslužniji naš bivši, sada umirovljeni domar Željko Bajza. On je bio idejni začetnik cijele priče, koja aktivno traje posljednjih sedam godina. Tada se rodila ideja o uređenju okoliša škole, koju smo svi objeručke prihvatili. Iz godine u godinu, dvorište je doslovno procvalo, dobilo brojne sadržaja, kako u estetske, tako i u edukativne svrhe. Korak po korak, nastojimo realizirati sve ono što zamislimo. Ideje dolaze sa svih strana, puno ulažemo u uređenje, a sve kako bismo imali što ljepši, ugodniji okoliš, kaže ravnateljica škole Sanja Vranješević. 

Najnoviji projekt je dnevni bravak izrađen od paleta koji smo smjestili ispod plantaže kivija. Vesele boje, raznolikost i kreativnost svakako upotpunjuje i razno cvijeće, voćke poput jagoda, breskvi, marelica, maštoviti ukrasi, nerijetko nastali od starih, odbačenih materijala ili predmeta.

– Prvu vanjsku učionicu smo napravili od starog stajališta za bicikle. Ugodan boravak na otvorenom nam je od velike važnosti, jer djeca s polaskom u školu jako puno vremena provode vani. Tada je još uvijek lijepo vrijeme i nije prevruće. Sljedeći projekt biti će nam izrada pomalo zaboravljenih društvenih igara, dodaje ravnateljica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!